Scan for at gå til opskrift
Vegetar nachos med bønner
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 1 dåse kidneybønner (240 g, drænet)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- ½ tsk tørret oregano
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 glas taco sauce (ca. 2 dl)
- 2 spsk tomatpure (pure fra tube, fx)
- 1 rød peber (lille)
- ½ dl vand (evt.)
- ½ tsk salt
- 1 pose nachos
- 75 g cheddar
Til pynt og servering fx:
- frisk koriander
- limebåde
- avocado (eller guacamole)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hak løg og hvidløg. Varm olien på en pande, og vend løg og hvidløg rundt, til de er møre og klare – ikke brune.
Tilsæt de tørre krydderier, og vend rundt.
Skyl og dræn bønnerne. Mos dem lidt med en gaffel, og tilsæt på panden sammen med taco sauce og tomatkoncentrat.
-
Hak rød peber i tern, og tilsæt.
Tynd saucen lidt op med vand, så den ikke koger tør i ovnen bagefter.
Smag til med salt.
-
Fordel nachos over bønnesaucen med rund hånd.
-
Riv cheddarosten over.
-
Sæt panden i ovnen i 10 minutter.
-
Server med lidt frisk grønt på toppen og valgt tilbehør.