Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetar nachos med bønner gratineret

Vegetar nachos med bønner

Antal 2 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner (240 g, drænet)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 glas taco sauce (ca. 2 dl)
  • 2 spsk tomatpure (pure fra tube, fx)
  • 1 rød peber (lille)
  • ½ dl vand (evt.)
  • ½ tsk salt
  • 1 pose nachos
  • 75 g cheddar
Til pynt og servering fx:
  • frisk koriander
  • limebåde
  • avocado (eller guacamole)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hak løg og hvidløg. Varm olien på en pande, og vend løg og hvidløg rundt, til de er møre og klare – ikke brune.
  • Tilsæt de tørre krydderier, og vend rundt.
  • Skyl og dræn bønnerne. Mos dem lidt med en gaffel, og tilsæt på panden sammen med taco sauce og tomatkoncentrat.
  • Vegetar nachos med bønner
    Hak rød peber i tern, og tilsæt.
  • Tynd saucen lidt op med vand, så den ikke koger tør i ovnen bagefter.
  • Smag til med salt.
  • Vegetar nachos med bønner
    Fordel nachos over bønnesaucen med rund hånd.
  • Vegetar nachos med bønner og cheddar
    Riv cheddarosten over.
  • Vegetar nachos med bønner
    Sæt panden i ovnen i 10 minutter.
  • Vegetar nachos med bønner gratineret
    Server med lidt frisk grønt på toppen og valgt tilbehør.