
Mexicansk tomatsalsa er den helt uundværlige spicy og friske salsa til din mexicanske mad. Og den er supernem at lave.
Hvor stærk skal din tomat salsa være?
Jeg laver min tomatsalsa med den friske chili, du finder alle steder – typisk en rød fireflame. Når mexicanerne laver tomatsalsaen, hedder den pico de gallo, og de bruger jalapeño chili, en lidt mildere fætter. Hvis du falder over den, så snup den endelig. Den fås også både i rød og grøn.
Hvis du synes, din tomatsalsa skal være stærkere, skruer du selvfølgelig bare op for chilien – enten med en større mængde eller med en stærkere chili. Det hjælper også at lave salsaen i god tid, så smagen får lov at trække ud.

Det smarte trick til din tomat salsa!
Det vigtige er, at du ikke få al saften fra tomaterne med over i din salsa. Så bliver den simpelthen for tynd og sjasket og smager af for lidt. Åh – men skal du så til at udhule tomaterne først? Nix. Det absolut nemmeste er at hakke tomaterne fint, vende dem med lidt salt og lade dem dryppe af i en køkkensi, mens du hakker resten af ingredienserne. Saltet trækker væden ud af tomaterne, så du slipper for besværet!
Brug din mexicanske tomatsalsa som den røde prik over i’et – til fx tacos, frijoles, mexicanske vafler eller bare som en frisk dip til tortilla chips – i selskab med verdens bedste guacamole :-)