Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Thai hummus minder om almindelig hummus - og så alligevel slet ikke. For den smager af peanuts, chili, ingefær og soya. Wuuau! Det er godt!
Er du sådan en, der altid lige kan bruge en ny smag i en hummus? Det er jeg. Og her er sådan en peanutbutter-hummus et lækkert bud. Ikke helt som almindelig hummus, men alligevel …
Hvor en almindelig hummus er lavet på tahin (og næsten er tahindressing tilsat kikærter), så er thai hummus lavet på peanutbutter. Og den er til gengæld næsten en peanutbutter dip tilsat kikærter.
Men der skal jo mere til, før man kan kalde sig thai. Så den har også fået både soya, chili, ingefær og lime – og så selvfølgelig hvidløg.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
For mig er thai hummus næsen slik – selvom den ikke har set skyggen af sukker. Den er ganske enkelt en uimodståelig snack, når jeg kommer hjem sidst på eftermiddagen – med fx pitabrød, arabiske fladbrød, mit gode knækbrød med kerner. Men som al anden hummus går den også fremragende som spread til sandwiches og wraps. Eller som tilbehør til din thai-inspirerede aftensmad. Eller bare med grønsagsstave i lange baner.
Du kan lave den chunky som på billedet eller bruge tippet om natron. Det gør din hummus helt silkeblød og cremet.
Du skal bruge en eller anden slags blender eller foodprocessor, men jeg har i mange år klaret mig fint med en stavblender – mere teknisk er det ikke.
Du kan forlænge holdbarheden af din thai hummus ved at fryse den ned i små portioner. Limesmagen bliver lidt tam af det, så du skal nok tilsætte lidt frisk lime, når du tager den op.
Hummus holder sig fint i køleskabet en lille uges tid.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)