Elsker du også peanutbutter og asiatiske smage, så er denne peanutbutter dip lige noget for dig. Den får de simpleste grønsager til at smage fantastisk – og du kan lave den på under 10 minutter.
Og så er det en ret genial dip til dig, der gerne vil spise mange flere rå grønsager. Kombinationen af grønsager og den fedt- og proteinholdige dip gør også , at du får en snack, der mætter.
Peanutbutter dip til grøntsager – og meget andet
Den asiatiske peanutdip kan du bruge til alt muligt:
Som dip til grøntsagsstave
Til ovnbagte grønsager, serveret med ris eller quinoa
Til friske forårsruller
Til indonesiske majsdeller
Som dip til asiatiske måltider – i stedet for en sauce
Til kålsalater, fx grønkålssalat, rødkålssalat eller spidskålssalat
Vil du have en varm peanutbutter sauce med kokosmælk, finder du den her.
Peanutbutter dip eller peanutbutter dressing?
Dippen på billederne er en ret tyk sag, der er god at dyppe grønsager i, som dip til friske forårsruller – eller som tilbehør til asiatiske retter.
Skal du bruge en peanutbutter dressing til din salat, kan du bruge samme opskrift – og du behøver kun at lave én ændring: Tilsæt lidt mere vand, så dippen bliver tyndere og nemmere kan fordeles i en salat.
Når dippen har stået i køleskabet, vil den tykne, og det fixer du lige så nemt: Bare rør lidt ekstra vand i. Måske lidt ekstra lime.
2 dl peanutbutter (smooth eller crunchy, op til dig)
1 rød chili
20 g friskrevet ingefær
1 fed hvidløg (eller 2)
3 spsk frisk limesaft
1 tsk farin
1 spsk soya
koldt vand efter behov
Sådan gør du:
Fjern frøstanden fra chilien, og skær den i mindre stykker. Skræl/skur ingefær og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dip eller en lidt tyndere dressing – tilsæt vand efter behov.
Tip: Du kan også snitte chilien fint, rive hvidløg og ingefær fint og blot røre sammen i hånden.
Fik du prøvet opskriften?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
En genial dip – fordi:
Hurtig at lave. Hvis du blot har 5 minutter, kan du røre dippen sammen og sætte den i køleskabet, klar til brug.
Fleksibel. Du kan justere opskriften, så den passer til stort set enhver diæt eller beholdning. Tjek afsnittet “Sådan kan du variere din peanutbutter dip”, og få ideer til, hvad du nemt kan ændre – og stadig få en magisk dejlig dip.
Alsidig. Peanutbutter dip er ikke kun velegnet til én ret. Den giver liv og smag til så mange måltider. Den kan lynhurtigt pifte dine rester op, gøre grønsager til en lækker snack eller tilføje mums-faktor til en salat eller nudel-ret.
Perfekt at lave i forvejen. Den holder sig godt i køleskabet i flere dage, så lav den, når du har tid, og nyd den, når du har lyst!
Sådan kan du variere din peanutbutter dip
Gør den nøddefri ved at bruge solsikkekerne-smør i stedet for peanutbutter.
Brug andre typer nøddesmør, hvis du foretrækker det, fx mandelsmør.
Brug hvidløgspulver i stedet for frisk hvidløg.
Erstat limesaften med citronsaft. Limesaften er magisk i denne sauce, men citronsaft giver også en lækker smag, hvis du ikke har en lime ved hånden.
Erstat soya med tamari for vegansk peanutputter dip.
Erstat frisk chili med chiliflager eller lidt sriracha.
Grøntsagsstave – hvilke grønsager kan du bruge?
Alle grønsager, der knaser lidt og er til at skære i håndvenlige stykker, er gode til peanutbutter dippen. Prøv fx:
Gulerødder
Agurk
Rød peberfrugt
Blomkål i buketter
Broccoli og bimi i buketter – evt. let dampet
Sugar snaps
Kinaradise
Rødkål, hvidkål og spidskål
Bladselleri
Friske minimajs
Du kan selvfølgelig også bruge frugt, fx æbler og pærer.