Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Peanutbutter dip gør (næsten) grøntsager til slik

Elsker du også peanutbutter og asiatiske smage, så er denne peanutbutter dip lige noget for dig. Den får de simpleste grønsager til at smage fantastisk – og du kan lave den på under 10 minutter.

Og så er det en ret genial dip til dig, der gerne vil spise mange flere rå grønsager. Kombinationen af grønsager og den fedt- og proteinholdige dip gør også , at du får en snack, der mætter.

Peanutbutter dip til grøntsager – og meget andet

Den asiatiske peanutdip kan du bruge til alt muligt:

  • Som dip til grøntsagsstave
  • Til ovnbagte grønsager, serveret med ris eller quinoa
  • Til friske forårsruller
  • Til indonesiske majsdeller
  • Som dip til asiatiske måltider – i stedet for en sauce
  • Til et indonesisk ristaffel
  • Til grill – fx satay
  • Til stegt kylling, rejer eller ristede kikærter
  • Til nudelsalater, fx denne
  • Til kålsalater, fx grønkålssalat, rødkålssalat eller spidskålssalat

Vil du have en varm peanutbutter sauce med kokosmælk, finder du den her.

Peanutbutter dip eller peanutbutter dressing?

Dippen på billederne er en ret tyk sag, der er god at dyppe grønsager i, som dip til friske forårsruller – eller som tilbehør til asiatiske retter.

Skal du bruge en peanutbutter dressing til din salat, kan du bruge samme opskrift – og du behøver kun at lave én ændring: Tilsæt lidt mere vand, så dippen bliver tyndere og nemmere kan fordeles i en salat.

Når dippen har stået i køleskabet, vil den tykne, og det fixer du lige så nemt: Bare rør lidt ekstra vand i. Måske lidt ekstra lime.

Det var det!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Himmelsk peanutbutter dip og peanutdressing

Snacks og dips

Rækker til: 2,5 dl

Forberedelse: 8 minutter

Du skal bruge:

  • 2 dl peanutbutter (smooth eller crunchy, op til dig)

  • 1 rød chili

  • 20 g friskrevet ingefær

  • 1 fed hvidløg (eller 2)

  • 3 spsk frisk limesaft

  • 1 tsk farin

  • 1 spsk soya

  • koldt vand efter behov

Sådan gør du:

  1. Fjern frøstanden fra chilien, og skær den i mindre stykker. Skræl/skur ingefær og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dip eller en lidt tyndere dressing – tilsæt vand efter behov.

    Tip: Du kan også snitte chilien fint, rive hvidløg og ingefær fint og blot røre sammen i hånden.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

En genial dip – fordi:

  • Hurtig at lave. Hvis du blot har 5 minutter, kan du røre dippen sammen og sætte den i køleskabet, klar til brug.
  • Fleksibel. Du kan justere opskriften, så den passer til stort set enhver diæt eller beholdning. Tjek afsnittet “Sådan kan du variere din peanutbutter dip”, og få ideer til, hvad du nemt kan ændre – og stadig få en magisk dejlig dip.
  • Alsidig. Peanutbutter dip er ikke kun velegnet til én ret. Den giver liv og smag til så mange måltider. Den kan lynhurtigt pifte dine rester op, gøre grønsager til en lækker snack eller tilføje mums-faktor til en salat eller nudel-ret.
  • Perfekt at lave i forvejen. Den holder sig godt i køleskabet i flere dage, så lav den, når du har tid, og nyd den, når du har lyst!

Sådan kan du variere din peanutbutter dip

  • Gør den nøddefri ved at bruge solsikkekerne-smør i stedet for peanutbutter.
  • Brug andre typer nøddesmør, hvis du foretrækker det, fx mandelsmør.
  • Brug hvidløgspulver i stedet for frisk hvidløg.
  • Erstat limesaften med citronsaft. Limesaften er magisk i denne sauce, men citronsaft giver også en lækker smag, hvis du ikke har en lime ved hånden.
  • Erstat soya med tamari for vegansk peanutputter dip.
  • Erstat frisk chili med chiliflager eller lidt sriracha.

Grøntsagsstave – hvilke grønsager kan du bruge?

Alle grønsager, der knaser lidt og er til at skære i håndvenlige stykker, er gode til peanutbutter dippen. Prøv fx:

  • Gulerødder
  • Agurk
  • Rød peberfrugt
  • Blomkål i buketter
  • Broccoli og bimi i buketter – evt. let dampet
  • Sugar snaps
  • Kinaradise
  • Rødkål, hvidkål og spidskål
  • Bladselleri
  • Friske minimajs

Du kan selvfølgelig også bruge frugt, fx æbler og pærer.

Peanutbutter dip - magi til dine grønsager

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.