Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Elsker du spicy peanutsauce, farverige grønsager og cremede nudler? Så er en thaisalat med nudler et rigtig godt bud på din aftensmad. Den er både nem, grøn og har smæk på smagen – og du kan hurtigt få aftensmad på bordet.

Det, der tager længst tid, er nok at tjekke listen over ingredienser ;-)

Jeg har lavet en farverig version med broccoli, rød peber, rød spidskål og frisk koriander. Det meste skulle være til at finde i dit lokale supermarked. Og ellers kan du eksperimentere med andre grønsager også.

Thaisalat med nudler, peanutsauce og grønsager

Vegetarisk og vegansk thaimad

Jeg har lavet dagens thairet både vegetarisk og vegansk, med du behøver ikke være hverken vegetar eller veganer for at elske den. Og den kan snildt serveres som tilbehør til fx kylling, rejer eller fisk.

Men hvis det skal gå lidt tjept med aftensmaden, er det nemmeste bare at bruge 2 dl edamamebønner. Dem kan du finde på frost og bare tø dem op, mens du laver resten.

Skal det være vegansk, skal du lige tjekke, at dine nudler er uden æg. Det ved du sikkert bedre end jeg.

Thaisalat til aften eller til madpakken

Selvom vi kun var to til aften, snittede jeg løs og lavede hele portionen til 4. For lykken er jo, at der er en rest til madpakken (eller i morgen). Eventuelt kan du vente med at blande de kogte nudler med de øvrige ingredienser, til du skal spise. Og du kan lune thai nudlerne lidt i en mikroovn, hvis du står med en rest dagen efter.

Der er måske rigeligt af peanutsaucen, men den skal man altså ikke gå ned på. Hvis jeg har en rest, vender jeg den med de grønsager, jeg har i køleskabet – fx broccoli og kål. Et drys ristede peanuts og lidt grønt, så kører det.

Thaisalat med nudler, peanutsauce og grønsager

Aftensmad

Rækker til: 4

Tilberedning: 10-15 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g broccoli
  • 1 rød peber
  • 200 g rød spidskål
  • 4 forårsløg
  • 2 dl edamamebønner (optøede fra frost)
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 dl ristede peanuts
  • Sesamfrø
  • 75 - 100 g nudler pr. person
  • Frisk lime til servering

Til peanutsaucen skal du bruge:

  • 2 dl peanutbutter
  • 1 rød chili
  • 20 g friskrevet ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk limesaft
  • 2 tsk farin
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk soya
  • 1 - 1,5 dl vand

Sådan gør du:

  1. Klargør alle de grønne sager først: Snit broccoli i små buketter, rød peber i smalle både, spidskål i fine strimler (brug mandolin, hvis du har), forårsløg i skiver. Pil bladene af koriander, og gem halvdelen til pynt.

  2. Til saucen: Fjern frøstanden fra chilien, og skær den i mindre stykker. Skræl/skur ingefær og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk sauce – tilsæt vand efter behov.

  3. Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. GEM VANDET, og hæld det over broccolibuketterne. Lad dem trække 3-4 minutter, og dræn vandet fra.

  4. Bland grønsagerne og edamamebønnerne i de varme nudler. Vend peanutsaucen i – gem gerne noget til at servere ved siden af. Drys med peanuts, koriander og sesam, og server.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Thaisalat med nudler, peanutsauce og grønsager

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.