Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Thaisalat med nudler og peanutdressing

Thaisalat med nudler og den bedste peanutdressing

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 1 rød peber
  • 250 g rød spidskål
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 dl edamamebønner (optøede fra frost)
  • 1 dl peanuts (ristede, usaltede)
  • sesamfrø
  • 200 g nudler (eller efter appetit)
  • lime (til servering)
Til peanutdressingen skal du bruge:
  • 2 dl peanutbutter
  • 1 rød chili
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk limesaft
  • 2 tsk farin
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk soya
  • vand (koldt)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Klargør alle de grønne sager først: Snit broccoli i små buketter, rød peber i smalle både, spidskål i fine strimler (brug mandolin, hvis du har), forårsløg i skiver. Pil bladene af koriander, og gem halvdelen til pynt.
  • Til dressingen: Fjern frøstanden fra chili, og skær den i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dressing- tilsæt vand efter behov.
  • Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. GEM VANDET, og hæld det over broccolibuketterne. Lad dem trække 3-4 minutter, og dræn vandet fra.
  • Bland grønsagerne og edamamebønnerne i de varme nudler. Vend peanutdressingen i – gem gerne noget til at servere ved siden af. Drys med peanuts, koriander og sesam, og server.