Scan for at gå til opskrift
Thaisalat med nudler og den bedste peanutdressing
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 500 g broccoli
- 1 rød peber
- 250 g rød spidskål
- 2 forårsløg
- 1 bundt frisk koriander
- 2 dl edamamebønner (optøede fra frost)
- 1 dl peanuts (ristede, usaltede)
- sesamfrø
- 200 g nudler (eller efter appetit)
- lime (til servering)
Til peanutdressingen skal du bruge:
- 2 dl peanutbutter
- 1 rød chili
- 20 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk frisk limesaft
- 2 tsk farin
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk soya
- vand (koldt)
Klargør alle de grønne sager først: Snit broccoli i små buketter, rød peber i smalle både, spidskål i fine strimler (brug mandolin, hvis du har), forårsløg i skiver. Pil bladene af koriander, og gem halvdelen til pynt.
Til dressingen: Fjern frøstanden fra chili, og skær den i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dressing- tilsæt vand efter behov.
Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. GEM VANDET, og hæld det over broccolibuketterne. Lad dem trække 3-4 minutter, og dræn vandet fra.
Bland grønsagerne og edamamebønnerne i de varme nudler. Vend peanutdressingen i – gem gerne noget til at servere ved siden af. Drys med peanuts, koriander og sesam, og server.