Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Indonesisk satay med peanutsauce

Indonesisk kyllingesatay med peanutsauce – jeg troede, jeg var kommet i himlen, da jeg fik det første gang i Indonesien tilbage i 1985. Og her får du opskriften: Kyllingespyd med en overraskende god marinade. Og  med varm peanutsauce, der får det hele til at tage endnu et par trin op ad stigen.

Lav marinaden i en minihakker, så er det nemt.

Opskrift på indonesisk kyllingesatay

Du tager:

1 dl kokosmælk (en lille dåse – eller tag fra en stor dåse, og lav peanutsauce af resten)
1 løg
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær uden skræl
1/2 tsk std koriander
1/2 tsk std spidskommen
1/4 tsk anis
1/2 spsk farin
1 spsk limesaft
1 spsk soyasauce
1/2 spsk olie

Kyllingefilet til spyddene.

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne til marinaden.

Skær kyllingefileterne i skiver. Lad kyllingen marinere 1-2 timer eller mere. Sæt dem på spyd og smid dem på grillen, grillpanden eller under grill i ovnen til de er netop gennemstegte.

Sikker succes!

Tip:
Du kan også marinere kæmperejer eller strimlet oksekød efter samme princip. Husk at tage skallen af rejerne først, så de tager smag af marinaden.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.