Peanutsauce er en helt uundværlige dip til indonesisk satay. Ofte laver jeg den som supplement til en herlig karrysovs med kokosmælk. Jeg kan simpelthen ikke vælge, og derfor laver jeg dem begge.
Det er peanutsaucen til højre. Karrysovsen er denne.
Peanutsauce med kokosmælk – smager fantastisk
Peanutsauce er en forrygende indonesisk opfindelse, der giver mange måltider et kæmpe smagsboost. De fleste kender den nok fra indonesisk satay, men i forskellige variationer kan den såmænd også løfte en måltidssalat med nudler eller en forårssalat med asparges.
Saucen rummer en intens smag med mange af de indonesiske (og generelt asiatiske) ingredienser:
- Peanutbutter. Selvom saucen skal være cremet, synes jeg, det er lækkert med lidt crunch, så jeg bruger en crunchy peanutbutter. Men du vælger selv.
- Soya. Umami og salt – soya virker som en smagsforstærker.
- Chili. Jeg bruger 1/2-1 fireflame chili, men jeg smager altid på den først. For der er forskel, uanset hvad der står på pakken.
- Ingefær. Frisk ingefær smager helt anderledes end tørret, så selvom det er en lidt besværlig knold, er den bøvlet værd. Riv den fint.
- Lime. Kan du bruge citron i stedet? Nej. Lime har en aroma, der passer så godt til det asiatiske køkken. Gem citronen til en anden dag.
- Kokosmælk. Kokosmælken gør saucen cremet og tager spidsen af det salte, det stærke og det syrlige.
Den nemmeste peanutsauce …
Modsat mange andre typer sauce er peanutsauce virkelig nem at lave: Bare find ingredienserne frem, gør dem klar, og varm dem op i en gryde. Det tager lige nogle minutter at smelte peanutbutteret, men bare rør undervejs, så kommer det. Smag til med lime.
Det var det.
Den er god, din karrysovs 😊
Tak! Ja, der er blevet udviklet på den – og jeg bliver altid glad for at finde en rest i fryseren :-) Kh Bodil