Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Thai hummus med peanutbutter og soya

Thai hummus med peanutbutter

Antal 1 portion
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 240 g kogte kikærter (fx 1 dåse, drænet vægt)
  • 3 spsk peanutbutter (creamy eller crunchy)
  • ½ spsk soya (alternativt tamari)
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili (tjek, hvor stærk den er)
  • 2 limes (2,5 spsk limesaft)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte. Pres hvidløg, riv ingefær fint, og fjern frøstanden fra chilien. Pres ca. 2,5 spsk limesaft.
  • Blend alle ingredienser. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers kan en stavblender og en stor skål også klare det. Spring blenderglasset over – det giver kun bøvl.
  • Tilsæt vand, hvis hummus’en bliver for tør.
  • Smag til! Mere lime, soya? Eller mere ingefær og chili? Din thai hummus skal passe til dine smagsløg.
  • Server med lidt usaltede peanuts og koriander – og hvad du ellers har lyst til. Fx naan eller grønsagsstave.