Scan for at gå til opskrift
Thai hummus med peanutbutter
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 20 minutter min
- 240 g kogte kikærter (fx 1 dåse, drænet vægt)
- 3 spsk peanutbutter (creamy eller crunchy)
- ½ spsk soya (alternativt tamari)
- 1 spsk frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- ½ frisk rød chili (tjek, hvor stærk den er)
- 2 limes (2,5 spsk limesaft)
Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte. Pres hvidløg, riv ingefær fint, og fjern frøstanden fra chilien. Pres ca. 2,5 spsk limesaft.
Blend alle ingredienser. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers kan en stavblender og en stor skål også klare det. Spring blenderglasset over – det giver kun bøvl.
Tilsæt vand, hvis hummus’en bliver for tør.
Smag til! Mere lime, soya? Eller mere ingefær og chili? Din thai hummus skal passe til dine smagsløg.
Server med lidt usaltede peanuts og koriander – og hvad du ellers har lyst til. Fx naan eller grønsagsstave.