Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
vegetar-tacos

Bløde tacos fyldt med en herlig mexicansk quinoagryde. Et nemt bud på vegetar-tacos, er fulde af smag og lækkerhed.

Og hvis du vil lave dine egne tortillas til tacos, er opskriften her.

Hjemmelavede tacos - bløde tacos

Nemt vegetarisk fyld til tacos

Mine vegetar-tacos startede egentlig som en mexicansk quinoagryde. Jeg elsker mexicansk, og jeg kan altid bruge en variation mere over temaet mexi og gryde. Og du kan sagtens spise fyldet alene som en hurtig, mættende aftensmad, der er fuld af umami.

Men så gav jeg mig til at lave tacos og tænkte, at gryden også var det perfekte fyld …

vegetar-tacos med quinoafyld

Vegetar-tacos – hurtig comfort food

Det er en af mine døtre, der har introduceret tacos hos os, og hun er vegetar. Så vi laver næsten næsten altid vegetariske tacos, og denne gang blev det en hurtig quinoagryde, der fik hovedrollen. Du kan lave fyldet på under en halv time – sådan:

  • Kog quinoa for sig ca. 13 minutter
  • Hak og løg hvidløg – og lad dem simre i olie, til løgene er klare
  • Snit gulerod, rød peber og bladselleri i tern og skiver
  • Vend grønsagerne med i gryden, til de er næsten møre
  • Tilsæt tomatpassata og tomatpure, varm igennem
  • Rør majs og revet ost i, og smag til med chili.

Du kan lave fyldet som en one-pot-quinoagryde, men det går faktisk hurtigere at koge quinoa for sig og blande den i til sidst. Spørg mig ikke hvorfor, men quinoa tager bare længere tid om at blive mør, når den koger i tomatsovs, end når den koger i vand. Og timingen passer fint med, at du sætter quinoaen over først – så er den klar, når du har tilberedt resten.

Hvis du vil lave den som en one-pot, så tilsæt quinoa og vand sammen med tomatpassata og tomatpuré. Vent med majs og ost, til quinoaen er mør. Og lad det simre ved ganske svag varme en halv times tid. Hold øje og rør evt. lidt rundt, så det ikke brænder på.

Et par ord om ingredienserne

En gulerod er en gulerod, men flere af de øvrige ingredienser i quinoagryden kan komme i ret forskellige versioner. Derfor lige et par ord om det:

  • Quinoa. Jeg anbefaler blandede farver. I hvert fald bliver retten sjovest og med mest bid, hvis du ikke KUN bruger hvid quinoa.
  • Tomatpassata. For det meste bruger jeg tomatpassata i flaske fra Urtekram, men i en snæver vending blev det passata i brik fra Netto, og det var bare en anden oplevelse. Mere tynd, mindede om en dåse hakkede tomater. Hvis din passata er sådan, så tilsæt tomatpure også. Ellers er det ikke nødvendigt.
  • Taco-krydderi. Jeg endte med at bruge en hel pose Santa Maria Spice Mix for Taco Original. Det var lige godt 3 spsk (28 g), og det gav en god spicy quinoagryde. Den skulle hverken have salt eller ekstra chili. Men smag til undervejs. Det kan være din krydderiblanding (eller dine smagsløg) er anderledes.
vegetar-tacos

Hvad vil du servere til dine tacos?

Hvis det skal være rigtig hyggemad, synes jeg, der skal lidt dip, chips og tilbehør til. Prøv fx:

  • En nem guacamole med avocado, koriander, lime og lidt salt. Alternativt bare avocado
  • Ekstra friske majs, når de er i sæson
  • Limebåde
  • Syltede rødløg
  • Frisk koriander
  • Creme fraiche eller græsk yoghurt
  • Tortilla chips

Andre slags vegetarisk fyld til tacos – prøv fx:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetar-tacos med quinoafyld

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Du skal bruge:

  • 1,5 dl quinoa, bedst i blandede farver
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg, ca. 100 g
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk mexicansk tacokrydderi
  • 1 stor gulerod, ca. 125 g
  • 1 peberfrugt i små tern
  • 2 stk. bladselleri, ca. 100 g
  • 5 dl tomatpassata
  • evt. 1/2 dl tomatpure, fx fra tube (se instruktionen)
  • 1 majskolbe eller 1 lille dåse majs - drænet
  • 100 g cheddar
  • chiliflager efter smag
  • evt. salt

Og selvfølgelig:

  • Tortillas - enten hjemmelavede eller købte

Sådan gør du:

  1. Vil du lave dine egne tacos, er opskriften her. Easy peasy.

  2. Kog quinoa i 4,5 dl letsaltet vand i ca. 13 minutter. Imens:

  3. Hak løg og hvidløg, og steg i olien ved svag varme, til de er blanke.

  4. Gør grønsagerne klar til brug. Hak guleroden i små tern, peberfrugten i lidt større og bladselleri i små tynde skiver. Tilsæt i gryden. Vend rundt ved lidt højere varme i 5-8 minutter. Tilsæt taco-krydderiet.

  5. Tilsæt tomatpassata (og tomatpure, hvis din passata virker lidt tynd i det), kogt quinoa og majs – se tip om friske majs nedenfor. Varm igennem. Riv cheddarosten, og vend den i. Smag til med chiliflager og salt (afhænger af, hvor salt dit taco-krydderi er).

  6. Server med lune tortillas og det tilbehør, du synes.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sådan tilbereder du friske majs på 3 minutter

Hvis du vil bruge friske majs, anbefaler jeg, at du tilbereder majskolben i mikroovnen.

  • Giv den 3 minutter – med alle bladene på
  • Tag fat i toppen med et viskestykke, og læg kolben på et skærebræt
  • Skær så bunden af, lige højt nok til, at du får skåret alle bladene over i bunden
  • Ryst og vrid så kolben ud, mens du holder fast i toppen. Voilá, et styk kogt majskolbe uden tråde
  • Skær majskernerne af med en skarp kniv, når kolben er kølet lidt af.

vegetar-tacos med quinoafyld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.