Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetar-tacos med quinoafyld

Vegetar tacos med quinoafyld

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (gerne i blandede farver)
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod (ca. 125 g)
  • 1 peberfrugt
  • 2 stængler bladselleri (ca. 100 g)
  • 3 spsk mexicansk tacokrydderi (eller en pose af klassikeren Santa Maria Spice Mix for Taco Original)
  • 5 dl tomatpassata
  • ½ dl tomatpure (evt. - se instruktion)
  • 1 dåse sorte bønner (drænet)
  • 1 majskolbe (eller 1 lille dåse majs – drænet)
  • 100 g cheddar
  • chiliflager efter smag
  • salt (evt.)
Og selvfølgelig:
  • tortillas (hjemmelavede eller købte)
Tilbehør fx:

Kokkens noter

Vil du lave dine egne tacos, er opskriften her. Easy peasy.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kog quinoa i usaltet vand i ca. 13 minutter. Imens:
  • Hak løg og hvidløg, og steg i olien ved svag varme, til de er blanke.
  • Gør grønsagerne klar til brug. Hak guleroden i små tern, peberfrugten i lidt større og bladselleri i små tynde skiver. Tilsæt i gryden. Vend rundt ved lidt højere varme i 5-8 minutter. Tilsæt taco-krydderiet.
  • Tilsæt tomatpassata (og tomatpure, hvis din passata virker lidt tynd i det), kogt quinoa, sorte bønner og majs – se tip om friske majs nedenfor. Varm igennem. Riv cheddarosten, og vend den i. Smag til med chiliflager og salt (afhænger af, hvor salt dit taco-krydderi er).
  • Server med lune tortillas og det tilbehør, du synes.