Scan for at gå til opskrift
Vegetar tacos med quinoafyld
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 2 dl quinoa (gerne i blandede farver)
- 3 dl vand
- 2 spsk olie
- 1 løg (ca. 100 g)
- 3 fed hvidløg
- 1 stor gulerod (ca. 125 g)
- 1 peberfrugt
- 2 stængler bladselleri (ca. 100 g)
- 3 spsk mexicansk tacokrydderi (eller en pose af klassikeren Santa Maria Spice Mix for Taco Original)
- 5 dl tomatpassata
- ½ dl tomatpure (evt. - se instruktion)
- 1 dåse sorte bønner (drænet)
- 1 majskolbe (eller 1 lille dåse majs – drænet)
- 100 g cheddar
- chiliflager efter smag
- salt (evt.)
Og selvfølgelig:
- tortillas (hjemmelavede eller købte)
Kog quinoa i usaltet vand i ca. 13 minutter. Imens:
Hak løg og hvidløg, og steg i olien ved svag varme, til de er blanke.
Gør grønsagerne klar til brug. Hak guleroden i små tern, peberfrugten i lidt større og bladselleri i små tynde skiver. Tilsæt i gryden. Vend rundt ved lidt højere varme i 5-8 minutter. Tilsæt taco-krydderiet.
Tilsæt tomatpassata (og tomatpure, hvis din passata virker lidt tynd i det), kogt quinoa, sorte bønner og majs – se tip om friske majs nedenfor. Varm igennem. Riv cheddarosten, og vend den i. Smag til med chiliflager og salt (afhænger af, hvor salt dit taco-krydderi er).
Server med lune tortillas og det tilbehør, du synes.