
Bløde tacos er en livret, der er virkelig nem at lave selv – også med lidt majsmel. Her får du 12 små hjemmelavede tacos, klar til dit yndlingsfyld.
Tacos med majsmel eller hvedemel?
Tacos er fast på menuen, især når min mellemste er på besøg. Og vi har flere gange forsøgt at lave hjemmelavede tacos udelukkende med majsmel, men vi ender altid med at give dem noget hvedemel for at gøre dejen til at arbejde med. Derfor har jeg nu taget konsekvensen: 250 g hvedemel, 50 g majsmel. Og så får du virkelig bløde tacos, der dufter rigtigt – og er nemme at lave.
Der skal lidt fedtstof i dejen, og her bruger jeg olie (rapsolie – du kan sagtens vælge en anden madolie), for jeg synes lige så godt, jeg kan lave veganske tacos. Smør er helt unødvendigt og vel heller ikke så klassisk mexicansk.
Ovenfor kan du se, hvor bløde de bliver …

Bløde tacos – ikke sprøde
Det er sjovt, som vi i Danmark har fået stoppet ind i hovedet, at tacos skal være sprøde. Det er i hvert fald ikke mexicansk at servere dem sådan. På mexicanske restauranter ‘over there’ får jeg dem altid bløde. Enten serveret med fyldet i – eller, hvis man vælger at samle sine tacos selv, så kommer selve tacos’en (tortillaen) typisk serveret pakket ind i en lækker stofserviet, hvor de både holder varmen og blødheden.
De fleste har nok også prøvet at komme hjem med sådan en samling sprøde tacoskaller, hvor de var mere velegnede som chips eller rasp end til at servere med fyld. Suk!
Du kan selvfølgelig købe bløde tortillas og bruge dem som tacos. Men jeg synes, de fleste købte tortillas er for store. Derfor bager jeg mine tacos selv i en lille handy størrelse på ca. 16-17 cm i diameter.

Fyld til hjemmelavede tacos
Du kan fylde alt muligt i dine tacos. Jeg laver dem vegetarisk, og derfor er nogle af mine favoritter:
- En rest chili sin carne
- Guacamole eller avocado
- Syltede rødløg
- Bønnefyld som frijoles, hummus med søde kartofler eller mexicansk ‘hummus’
- Mexicansk (inspireret) quinoafyld (se billedet ovenfor)
- Lidt spidskål og måske mango
- Stegt fisk (evt. med panko eller tempura)
- Krydrede rejer
- Og et tip: Hvis du luner dine tacos enkeltvis i mikroovnen med lidt revet cheddar – så er det ekstra lækkert!
Der er flere mexicansk inspirerede forslag her – med blandt andet salsaer og salater.


