Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Hjemmelavede tacos bløde tacos med majsmel

Bløde tacos er en livret, der er virkelig nem at lave selv – også med lidt majsmel. Her får du 12 små hjemmelavede tacos, klar til dit yndlingsfyld.

Tacos med majsmel eller hvedemel?

Tacos er fast på menuen, især når min mellemste er på besøg. Og vi har flere gange forsøgt at lave hjemmelavede tacos udelukkende med majsmel, men vi ender altid med at give dem noget hvedemel for at gøre dejen til at arbejde med. Derfor har jeg nu taget konsekvensen: 250 g hvedemel, 50 g majsmel. Og så får du virkelig bløde tacos, der dufter rigtigt – og er nemme at lave.

Der skal lidt fedtstof i dejen, og her bruger jeg olie (rapsolie – du kan sagtens vælge en anden madolie), for jeg synes lige så godt, jeg kan lave veganske tacos. Smør er helt unødvendigt og vel heller ikke så klassisk mexicansk.

Ovenfor kan du se, hvor bløde de bliver …

Bløde tacos – ikke sprøde

Det er sjovt, som vi i Danmark har fået stoppet ind i hovedet, at tacos skal være sprøde. Det er i hvert fald ikke mexicansk at servere dem sådan. På mexicanske restauranter ‘over there’ får jeg dem altid bløde, typisk serveret pakket ind i en lækker stofserviet, hvor de både holder varmen og blødheden.

De fleste har nok også prøvet at komme hjem med sådan en samling sprøde tacoskaller, hvor de var mere velegnede som chips eller rasp end til at servere med fyld. Suk!

Du kan selvfølgelig købe bløde tortillas og bruge dem som tacos. Men jeg synes, de fleste købte tortillas er for store. Derfor bager jeg mine tacos selv i en lille handy størrelse på ca. 16-17 cm i diameter.

Vegetar-tacos-med-quinoafyld-7

Fyld til hjemmelavede tacos

Du kan fylde alt muligt i dine tacos. Jeg laver dem vegetarisk, og derfor er nogle af mine favoritter:

Der er flere mexicansk inspirerede forslag her – med blandt andet salsaer og salater.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hjemmelavede bløde tacos

Aftensmad

Rækker til: 12 stk.

Forberedelse: 20 min

Tilberedning: 10 min

Du skal bruge:

 • 250 g hvedemel

 • 50 g (fuldkorns)majsmel

 • 1 tsk salt (6-7 g)

 • 2 spsk olie, fx raps

 • 175 g kogende vand (1 3/4 dl)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad er forskellen på taco, burrito, enchillada, quesadilla, tostada, taquito …?

Kært barn, mange navne. En tortilla er selve pandekagen (som originalt er en majspandekage). Det er serveringen, der giver den det andet navn:

 • Tacos er – typisk ikke så store – bløde tortillas foldet om fyldet. En god håndstørrelse. I Mexico bruger de oftest noget bønnefyld – men på vores breddegrader er det bestemt ikke en begrænsning!
 • Burritos er de lange ruller, hvor du ruller tortilla’en rundt om fyldet. Her bruger du typisk en god stor tortilla.
 • Enchilladas er smovseudgaven, hvor du ruller dine tortillas om fyldet, overhælder med en god stærk tomatsovs og gratinerer med ost.
 • Quesadillas er også smovs – her lægger du to flade tortillas sammen om fyldet – og ost! – og steger enten på pande eller grill. Der er en opskrift her.
 • Tostadas er sprøde, flade tortillas, der oprindeligt skal steges sprød i olie. Jeg plejer at springe olien over og i stedet lægge hver tortilla ned i en skål, der kan tåle ovnvarmen – give dem 5 minutter ved 180 grader, fjerne skålene og vende hver tortilla på hovedet, så den bløde bund vender opad. Ind i ovnen igen i 5 minutter mere. Så har du sprøde tostadas, klar til fyld.
 • Og så er der de små sprøde taquitos. Det er små tortillas, der er rullet om fyldet og enten dybstegt, stegt på pande eller penslet med olie og ‘stegt’ i ovnen ved høj varme.

De små tortilla-pandekager her vil jeg anbefale enten til tacos, enchilladas, taquitos eller quesadillas. Du kan selvfølgelig lave færre tortillas af portionen og bruge dem til burritos og tostadas også. Hjemmelavede tacos bløde tacos med majsmel

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.