Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Vegetar quesadillas er et fantastisk eksempel på, hvordan et simpelt måltid kan få smagsløgene til at danse en begejstret salsa til aften. Nem, fuld af tekstur og velsmag.

Vegetar quesadillas – nem aftensmad og snack

Disse quesadillas er et vegetarisk måltid, du hurtigt kan lave, også på en hverdag: Sprøde tortillas fyldt med gode basisproteiner fra sorte bønner og kidneybønner – med masser af bid og smag fra majs, peberfrugt, løg, hvidløg og krydderier. Og queso betyder jo ost, så selvfølgelig også med uimodståelig smeltet ost.

Du kan riste dem sprøde og lækre enten på grill, grillpande eller bare på panden i olie.

Tilbehør til quesadillas?

Jeg spiser vegetar quesadillas som aftensmad, og derfor laver jeg også lidt tilbehør til. På billederne kan du se en enkel agurkesalsa, og tilbehøret kan fx også være:

Du kan selvfølgelig også lave den som en snack eller frokost. Hvis der bliver en rest, er den meget populær i min madpakke – og jeg varmer den bare på en brødrister. Så er den også sprød igen.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetar quesadillas med bønnefyld

Aftensmad

Rækker til: 6-8 stk.

Forberedelse: 20 min.

Du skal bruge:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt i små tern
  • 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet
  • 1 dåse kidneybønner, skyllet og drænet (moses)
  • 1,5 spsk limesaft (1/2-1 lime)
  • 250-300 g majskerner (fx fra 1 majskolbe, fra frost eller en lille dåse)
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk chiliflager
  • salt og peber
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 6 store eller 8 medium tortillas
  • 2 avocados i skiver
  • 200 g mozzarella

Quesadillas - sådan gør du:

  1. Se også billeder nedenfor.

    Hak løg og hvidløg i små tern, og rist dem ikke for varmt i olie, til de er blanke.

  2. Hak rød peber, og tilsæt på panden sammen med majs og sorte bønner. Vend rundt, og varm igennem.

  3. Mos kidneybønnerne, og tilsæt sammen med krydderier og hakket koriander. Bland godt.

  4. Saml dine quesadillas sådan her: Riv mozzarellaen i hånden, og fordel den på halvdelen af hver tortilla. Fordel bønnefyldet over, og læg avocado i skiver øverst. Klap tortillaerne sammen.

  5. Steg dine quesadillas på pande (i lidt olie), på grillpande eller grill. Så bliver de sprøde og lækre, og osten smelter.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Quesadillas – sådan gør du:

Start med at riste løg og hvidløg.

Mos halvdelen af bønnerne groft med lime (og en gaffel).

Tilsæt hele bønner, majs og rød peber på panden. Varm igennem.

Vend nu krydderier, de mosede bønner og hakket koriander i fyldet, og varm igennem.

Saml dine quesadillas: Fordel mozzarella på den ene halvdel af hver tortilla.

Fordel bønnefyld over, og top op med avocado i skiver.

Fyld to ad gangen, luk dem, og varm godt igennem på pande eller grill.

 

Voilá! Her serveret med en nem agurkesalsa.

Quesadillas - vegetarisk med bønner og mozzarella

Nemt fyld – som du også kan variere

Jeg har med vilje lavet mine quesadillas, så de fleste ingredienser er nemme at finde, og der ikke er for meget arbejde i dem:

  • Købte tortillas. Du kan selvfølgelig lave dem selv, men det er bare nemt at hive dem ned af hylden. Du kan bruge både store og medium. Vælg fuldkorn, hvis du synes.
  • Løg og hvidløg. Skal bare hakkes. Og mon ikke det er noget, du allerede har?
  • Bønner fra dåse. Jeg moser halvdelen for at få fyldet til at hænge lidt sammen. Du kan sagtens bruge 2 dåser kidneybønner eller 2 dåser sorte bønner, hvis du foretrækker det.
  • Majs fra frost eller dåse – når friske majs ikke er i sæson. Og et tip til friske majs: Giv hele kolben (med bladene på) 3,5 minut på fuld effekt i mikroovnen. Læg den så på et skærebræt med bunden til højre (hvis du er højrehåndet). Hold godt fast om kolben med venstre hånd (evt. med et foldet viskestykke, så du ikke brænder hånden), og skær så bunden af der, hvor du lige netop får skåret alle blade fri. Tag nu fat i toppen af kolbens blade, og ryst kolben ud af sit skjul. Den er tilberedt perfekt – og du er både fri for tråde og fri for at koge den i vand først.
  • Rød peberfrugt. Du kan også bruge andre farver – op til dig. Bare fjern kernerne og skær peberfrugten i tern.
  • Frisk koriander. Det synes jeg er en vigtig ingrediens, og heldigvis findes det i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du udelade eller skifte til bredbladet persille.
  • Ost. Jeg brugte mozzarella, men du kan også vælge en anden ost, der smelter godt, fx cheddar. Skal det være supernemt, kan du købe revet os i pose – men det smager ikke altid af så meget.
  • Avocados. Gode modne avocados. Kan udelades, hvis du ikke lige har det i nærheden. Eller hvis du laver guacamole ved siden af.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.