Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Tacos med svampe

Frisk mangosalsa, krydrede portobellosvampe, avocado og lidt topping – så har du de lækreste vegetariske tacos med svampe, og tro mig, det er nemme at lave. For mig er det en perfekt let middag, både på en hverdag og hvis der kommer gæster.

Tacos med svampe – vegetar eller plantebaseret

Jeg har lavet mine svampetacos vegetarisk, men det eneste, der ikke er vegansk, er creme fraichen.

Vil du ha’ dem 100 % plantebaserede, kan du enten udelade creme fraiche eller bruge en plantebaseret version.

I øvrigt er de også gode med en (evt. plantebaseret) chilimayo!

Mere tilbehør til dine svampe-tacos?

Som sagt er tacos med svampe en let middag, hvor jeg beregner 3 tacos pr. snude. Men hvis du ved, selskabet er sultent, kan du sagtens toppe op med flere lækre (vegetariske) sager. Prøv fx:

Flere tacos?

Elsker du tacos – så er her et par opskrifter, du også kan prøve: Bløde hjemmelavede tacos – og tacos med lækkert mexicansk quinoafyld.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tacos med svampe

Aftensmad

Rækker til: 4

Du skal bruge:

  • 1 portion bløde tacos (12 små)

  • 4 portobellosvampe

  • 2 løg

  • olivenolie til stegning

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk timian

  • 1/2-1 tsk harissa

  • 1 tsk farin

  • Saft af ca. 1/2 lime

Øvrigt fyld, for eksempel:

Sådan gør du:

  1. Tacos: Lav en portion bløde tacos.

  2. Svampefyldet: Rens portobellosvampene, og skær dem i tynde skiver. Rist dem i olivenolie på en pande, til de har smidt væden.

  3. Imens: Pil løgene, og skær dem i helt tynde skiver (fx med mandolinjern). Steg dem ved mellemvarme i lidt olie, til de er helt bløde.

  4. Bland så svampe og løg med hvidløg, spidskommen og timian. Varm godt igennem. Tilsæt harissa og farin, og bland godt, til alt er fordelt og sukkeret smeltet.

  5. Server tacos, svampefyld og tilbehør, så man selv bygger sin taco ved bordet.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sådan laver du tacos med svampe

Det er ikke noget tilfælde, at der er et fast begreb, der hedder Taco Tuesday – for det er virkelig nem mad på en tirsdag. Og resten af ugen.

Der er reelt kun to processer, der tager lidt tid: At tilberede svampefyldet. Og at lave dine egne tacos. Hvis det skal gå ekstra hurtigt, kan du sagtens bruge købte tortillas. De er typisk lidt større, så der skal færre til.

Vil du ha’ syltede rødløg til, er det der, du skal starte. Du kan sagtens lave dem lynsyltede, så de bare trækker en halv times tid, hvis du skærer dem helt tyndt, gerne på mandolinjern.

Du kan naturligvis også gå all in på tilbehør til dine svampe-tacos, men her har jeg holdt det rimeligt simpelt. Se flere forslag til tilbehør over opskriften.

Nå, men ellers! Sådan går det for sig:

  • Lav en portion bløde tacos. Jeg synes, det er nemt og hurtigt, men hvis du ikke synes, det er sjovt at rulle tacos ud og tilberede dem på panden – så hop over og køb nogle tortillas.
  • Lav svampefyldet: Start med svampene, som du skærer i skiver og steger på en god varm pande, til de har smidt overskydende væde. Derefter kommer løg og hvidløg, der skal steges bløde, og det hele skal vendes sammen med krydderierne, så du får en portion godt spicy svampefyld til dine tacos.
  • Lav en nem mangosalsa. En sød moden mango er helt uundværlig. Hvis du ikke kan opdrive sådan en, kan du i stedet lave en tomatsalsa eller en majssalsa.
  • Find det øvrige tilbehør frem – for eksempel avocado, syltede rødløg, frisk koriander og limebåde.
  • Server!

Tacos med svampe

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.