Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Hummus med søde kartofler - mexican style

Hummus med søde kartofler er en skøn variation over klassisk hummus. Ekstra cremet, lidt sødlig og her krydret lidt mexicansk med spidskommen, paprika, oregano, chili og lime.

God hummus, hvis du har en rest søde kartofler

Mine variationer over hummus opstår tit, fordi jeg har en rest af noget andet. Her var det bagte søde kartofler, som jeg havde lavet en hel ovn fuld af. Så var der til mange retter. En af dem blev hummus med søde kartofler.

Jeg synes, de sødlige kartofler kan noget med det mere spicy mexicanske køkken. Så jeg har krydret min hummus med chili, paprika, spidskommen, oregano og lime. Hvidløg, selvfølgelig. Hvis du er til røget paprika, er det også oplagt.

Kogte eller bagte søde kartofler i humussen?

Kan du også bruge bagte søde kartofler i opskriften? Ja, det kan du sagtens. Både hele og halve eller bagt i tern. Hvis jeg bager dem hele, smutter jeg skindet af dem. Men hvis jeg bager dem i tern uden at skrælle dem først, så bruger jeg bare det hele. Det giver lidt ekstra tekstur.

De bagte søde kartofler indeholder selvfølgelig lidt mindre væde, så det kan være, du skal være lidt mere rundhåndet med ekstra vand. Men de smager virkelig godt. Det er bare hurtigere at koge de søde kartofler i tern – derfor er det det, jeg foreslår i opskriften her.

Hvad kan du bruge hummus med søde kartofler til?

Du kan bruge søde kartofler hummus til alt det, du ellers også bruger hummus til. For eksempel:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hummus med søde kartofler - mexican style

Snacks og dips

Sød kartoffel hummus - du skal bruge:

  • Ca. 250 g tilberedte kikærter

  • 200 g sød kartoffel

  • 1-2 fed hvidløg

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 spsk limesaft

  • 1/4 -1/2 tsk chiliflager

  • 1/2 tsk paprika

  • 1/2 tsk røget paprika (evt.)

  • 1/2 tsk stødt spidskommen

  • 1/2 tsk tørret oregano

  • 1/4 tsk salt

Server med fx:

Sød kartoffel hummus - sådan:

  1. Start med de søde kartofler: Skræl dem, skær dem i tern, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 minutter. Køl af (gem lidt af vandet).

  2. Dræn kikærterne, og skyl dem.

  3. Blend alle ingredienser. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers er en stavblender og en stor skål ikke så tosset. Bare drop blenderglasset lige her, det giver kun bøvl.

  4. Smag til! Balancen med lime og salt er vigtig. Din hummus skal være helt blød og klistret. Hvis den er for tør, kan du tilsætte ekstra vand fra de søde kartofler.

  5. Sæt din hummus i køleskabet mindst en halv time, inden du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvordan kan jeg tilberede søde kartofler?

Det er vigtigt, at de søde kartofler i din hummus er helt møre. Det kan de blive på flere måder – og mit bedste råd er, at du tilbereder flere, end du skal bruge. For de er også gode i en gryderet, en tærte, en suppe, en bowl, en salat … eller bare som tilbehør til din aftensmad. Sådan kan du gøre:

  • Halve søde kartofler bagt ovn: Skær dem i halve, giv dem olie på skærefladen og vend den nedad på bagepapir på bagepladen. Bag dem
  • Søde kartofler i tern i ovn: Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 2 * 2 cm. Vend dem i olie, salt og peber, og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Søde kartofler kogt i gryde: Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 2 * 2 cm. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
  • Søde kartofler på pande: Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 2 * 2 cm . Steg dem i olie ved middelvarme. Vend rundt undervejs – det tager ca. 15 minutter.

Hummus med søde kartofler - mexican style

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.