Hummus med søde kartofler er en skøn variation over klassisk hummus. Ekstra cremet, lidt sødlig og her krydret lidt mexicansk med spidskommen, paprika, oregano, chili og lime.
God hummus, hvis du har en rest søde kartofler
Mine variationer over hummus opstår tit, fordi jeg har en rest af noget andet. Her var det bagte søde kartofler, som jeg havde lavet en hel ovn fuld af. Så var der til mange retter. En af dem blev hummus med søde kartofler.
Jeg synes, de sødlige kartofler kan noget med det mere spicy mexicanske køkken. Så jeg har krydret min hummus med chili, paprika, spidskommen, oregano og lime. Hvidløg, selvfølgelig. Hvis du er til røget paprika, er det også oplagt.
Kogte eller bagte søde kartofler i humussen?
Kan du også bruge bagte søde kartofler i opskriften? Ja, det kan du sagtens. Både hele og halve eller bagt i tern. Hvis jeg bager dem hele, smutter jeg skindet af dem. Men hvis jeg bager dem i tern uden at skrælle dem først, så bruger jeg bare det hele. Det giver lidt ekstra tekstur.
De bagte søde kartofler indeholder selvfølgelig lidt mindre væde, så det kan være, du skal være lidt mere rundhåndet med ekstra vand. Men de smager virkelig godt. Det er bare hurtigere at koge de søde kartofler i tern – derfor er det det, jeg foreslår i opskriften her.
Hvad kan du bruge hummus med søde kartofler til?
Du kan bruge søde kartofler hummus til alt det, du ellers også bruger hummus til. For eksempel:
- I en sandwich(bolle)
- På mexicanske vafler
- På spinatvafler
- På ristet rubrød – evt. top op med avocado
- Og så passer den perfekt i en mexi bowl