Scan for at gå til opskrift
Hummus med søde kartofler - mexican style
Forb. tid 10 minutter min
Samlet 10 minutter min
- 240 g kikærter (tilberedte)
- 200 g sød kartoffel (tilberedt)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk limesaft
- ¼ tsk chiliflager
- ½ tsk paprika
- ½ tsk røget paprika (evt.)
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk tørret oregano
- ¼ tsk salt
Server med fx:
- tortilla chips
- mexicansk tomatsalsa (opskrift )
Se tips om at tilberede søde kartofler længere nede.
Ekstra smooth hummus? Se tip om at koge dine egne kikærter nedenfor.
Hvis du ikke har tilberedte søde kartofler: Skur eller skræl dem, skær dem i tern, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 minutter. Køl af (gem lidt af vandet).
Dræn kikærterne. Pil hvidløg, og skær i tynde skiver.
Blend alle ingredienser. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers er en stavblender og en stor skål ikke så tosset.
Smag til! Balancen med lime og salt er vigtig. Din hummus skal være helt blød og klistret. Hvis den er for tør, kan du tilsætte ekstra vand fra de søde kartofler.
Server afkølet med tortilla chips og evt. tomatsalsa