Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tacos med svampe

Tacos med svampe

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 12 små bløde tacos (Købte eller hjemmelavede)
  • 4 portobellosvampe
  • 2 løg
  • olivenolie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk harissa (eller mere, smag til. Alternativt sriracha)
  • 1 tsk farin
  • ½ lime (saften)
Øvrigt tilbehør, for eksempel:
  • 2 avocados
  • syltede rødløg (opskrift)
  • mangosalsa (opskrift)
  • creme fraiche
  • chilimayo
  • frisk koriander
  • limebåde

Kokkens noter

Hvis du synes, retten skal have mere protein, kan du tilsætte en dåse kidneybønner og et par tsk taco krydderi til svampefyldet. Det er også både nemt og hurtigt.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rens portobellosvampene, og skær dem i tynde skiver. Rist dem i olivenolie på en pande, til de har smidt væden. Sæt til side.
  • Imens: Pil løgene, og skær dem i helt tynde skiver (fx med mandolinjern). Når panden er ledig: Steg dem ved mellemvarme i lidt olie, til de er helt bløde.
  • Bland så svampe og løg med hvidløg, spidskommen og timian. Varm godt igennem. Tilsæt harissa og farin, og bland godt, til alt er fordelt og sukkeret smeltet. Smag til med lime og evt. mere harissa.
  • Server tacos, svampefyld og tilbehør, så man selv bygger sin taco ved bordet.