Scan for at gå til opskrift
Indiske pakoras med yoghurtdip
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til grønsagsfyldet skal du bruge ca. 450 g grønsager:
- ½ squash
- 1 gulerødder
- blomkål
- 1 løg
- 2 kartofler (små)
- ½ dl frisk koriander (hakket)
Yoghurtdip
- 2 dl yoghurt naturel
- 10 blade frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- citronsaft (efter smag)
- salt og friskkværnet peber (efter smag)
I øvrigt:
- 1 l olie (fx raps, til stegning)
- lime (til servering)
- flagesalt (til drys)
Du kan servere pakoras både som snack og som aftensmad. Portionen her bruger jeg til aftensmad til 4 - som snack rækker den noget længere.
Hvis I ikke kan spise det hele samme dag, så gem en rest dej til i morgen, og steg friske pakoras igen. Friturestegte pakoras er ikke så spændende at genopvarme.
Start med dejen: Pisk dejen sammen ved håndkraft i en stor skål (med plads til alle ingredienser).
Grønsagerne: Alle grønsagerne skal have konsistens som groft revne gulerødder. Riv squash, gulerod og kartofler. Snit løg i fine både. Hak blomkål og koriander.
Vend grønsagerne i dejen, så alt er dækket af dejen.
Dippen: Hak mynten, og rør dippen sammen. Smag til med salt og citron. Sæt den i køleskabet.
Dybstegning: Varm olien op i en flad gryde – den skal være så varm, at dejen straks begynder at syde og stige op til overfladen. Form små pakoras med en ske og din hånd – som små flade frikadeller. Læg dem forsigtigt i olien – ikke for tæt, så bliver olien for kold. Dybsteg dem, til de er mørkegyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
Steg som vafler: Du kan stege dejen som vafler i dit vaffeljern. Fordel lidt olie på nederste del, og spred et tyndt lag af pakora-dejen ud. Spray lidt olie over for ekstra sprøde vafler. Luk, og steg, til vaflerne er mørkt gyldne og grønsagerne møre. Du må nok prøve dig lidt frem, da vaffeljern er ret forskellige.
Du kan holde pakoras varme og sprøde i ovnen 5-10 minutter ved 180 grader varmluft, mens du steger portionen færdig.
Server med flagesalt, limebåde og dip.