Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med granatæble og avocado

Grønkålssalat med granatæble og avocado

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 1,5 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 25 g mandler
  • 200 g grønkål (kan også være palmekål eller sortkål, altså rød grønkål)
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ granatæble
  • 2 avocados (bløde og modne)
Dressing
  • 1 spsk æblecidereddike (evt. halvdelen balsamico)
  • 3 spsk olie (halvt olivenolie, halvt rapsolie)
  • ½ tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Sådan kan du pille granatæblet:
Skær det midt over (du behøver kun at skære igennem skallen, så kan du brække det over uden at ødelægge kernerne). Frigør så kernerne. Det gør du nemmest i en stor skål koldt vand, hvor du kan vrikke kernerne fri, uden at sprøjte rød saft ud i hele køkkenet. Kernerne falder til bunds i vandet, den hvide skal flyder ovenpå. Smart. Si vandet fra.
Se flere tips under opskriften.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skyl quinoa, og kog den i ca. 13 minutter med lidt salt, sluk og lad den køle af.
  • Rist mandlerne ved mellemvarme på en tør pande.
  • Riv grønkålen fri af stænglerne, og smid den i koldt vand, en stor skålfuld. Skyl den godt igennem og rul den i et rent viskestykke, så den tørrer lidt. (Du kan også bruge en salatslynge).
  • Og så kommer hemmeligheden: Ta’ et lille skvæt olivenolie i hænderne, og masser olien godt ind i kålen med hænderne. Det tager højst et minut - og kålen bliver blødere.
  • Snit så kålen i ikke alt for store stykker. Jeg kan godt lide den nogenlunde fintsnittet, og du kan evt. gøre det i maskine. Op i salatskålen med den.
  • Frigør kernerne fra granatæblet.
  • Halver avocados, og skrab kødet ud. Mos dem groft, eller skær den i små tern. Vend evt. med lidt citronsaft, hvis salaten ikke skal spises med det samme.
  • Hak de ristede mandler groft.
  • Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Og bland! Start med at vende avocado, quinoa og kål sammen. Vend så granatæble, mandler og olie-eddikedressing i.
  • Drys evt. med lidt mandler og granatæble på toppen. Servér!