Scan for at gå til opskrift
Grønkålssalat med granatæble og avocado
Forb. tid 30 minutter min
- 1 dl quinoa
- 1,5 dl vand
- salt (til quinoa)
- 25 g mandler
- 200 g grønkål (kan også være palmekål eller sortkål, altså rød grønkål)
- 1 tsk olivenolie
- ½ granatæble
- 2 avocados (bløde og modne)
Dressing
- 1 spsk æblecidereddike (evt. halvdelen balsamico)
- 3 spsk olie (halvt olivenolie, halvt rapsolie)
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan kan du pille granatæblet:
Skær det midt over (du behøver kun at skære igennem skallen, så kan du brække det over uden at ødelægge kernerne). Frigør så kernerne. Det gør du nemmest i en stor skål koldt vand, hvor du kan vrikke kernerne fri, uden at sprøjte rød saft ud i hele køkkenet. Kernerne falder til bunds i vandet, den hvide skal flyder ovenpå. Smart. Si vandet fra.
Se flere tips under opskriften.
Skyl quinoa, og kog den i ca. 13 minutter med lidt salt, sluk og lad den køle af.
Rist mandlerne ved mellemvarme på en tør pande.
Riv grønkålen fri af stænglerne, og smid den i koldt vand, en stor skålfuld. Skyl den godt igennem og rul den i et rent viskestykke, så den tørrer lidt. (Du kan også bruge en salatslynge).
Og så kommer hemmeligheden: Ta’ et lille skvæt olivenolie i hænderne, og masser olien godt ind i kålen med hænderne. Det tager højst et minut - og kålen bliver blødere.
Snit så kålen i ikke alt for store stykker. Jeg kan godt lide den nogenlunde fintsnittet, og du kan evt. gøre det i maskine. Op i salatskålen med den.
Frigør kernerne fra granatæblet.
Halver avocados, og skrab kødet ud. Mos dem groft, eller skær den i små tern. Vend evt. med lidt citronsaft, hvis salaten ikke skal spises med det samme.
Hak de ristede mandler groft.
Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
Og bland! Start med at vende avocado, quinoa og kål sammen. Vend så granatæble, mandler og olie-eddikedressing i.
Drys evt. med lidt mandler og granatæble på toppen. Servér!