Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Nem quinoasalat med gulerødder, abrikoser og mynte

Jeg er altid på jagt efter en sund, mættende frokostsalat, og i dag blev det denne her – en nem quinoasalat.

Faktisk er den lidt inspireret af en sand klassiker fra sidste 90’erne: Bulgursalaten, som vi altid lavede med abrikoser, mynte og ristede pinjekerner. Men som du hurtigt opdager her på bloggen, så skruer jeg generelt lidt ned for kulhydraterne og op for grønsagerne.

Vupti – bulgur tryllet om til quinoa (og ekstra protein, der mætter godt til frokost).

Vupti – noget mere grønt (og især orange) at tygge på. Gulerødder og masser af krydderurter.

Og sidste vupti – pinjekerner blev til nødder. Jeg synes, pinjekerner er så uforskammet dyre, og der er mange andre slags kerner og nødder, der smager skønt.

Nem quinoasalat med gulerødder og mynte

Nem quinoasalat – et par tips til den hurtige frokostsalat

Den nemmeste frokostsalat er den, der bare lige skal mixes, inden du skal ud ad døren. Og det kan du (næsten) med denne her. Tricket er at lave lidt rigeligt af det hele en dag, hvor du har bedre tid end mandag morgen ;-) Kokkene kalder det at bakke op (fordi de bruger gennemsigtige plastikbakker).

  • Kog quinoa, og sæt på køl i en dåse
  • Skræl gulerødder, og sæt på køl i vand – så bliver de supersprøde
  • Skyl persille og mynte, og pak det i rene viskestykker. Læg på køl (se hvorfor her)
  • Rist nødderne, og opbevar i glas med låg (se tip om ristede nødder her)
  • Bland dressingen (lav nu rigeligt!), sæt på køl i flaske eller glas

Så går det hurtigt, når madpakken skal pakkes!

En nem quinoasalat er selvfølgelig også et hit som tilbehør til din aftensmad.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Nem quinoasalat med gulerødder og krydderurter

Salater

Rækker til: 2 som selvstændig frokostret

Forberedelse: 30 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 2 dl quinoa

  • salt

  • 2 gulerødder (pænt store)

  • 6-8 tørrede abrikoser

  • en stor håndfuld friske mynteblade

  • en stor håndfuld frisk bredbladet persille

  • 15-20 ristede hasselnødder eller mandler

Til dressingen skal du bruge:

  • fintrevet skal af 1/2 økologisk citron

  • 2 spsk citronsaft

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 tsk flydende honning

Sådan gør du:

  1. Kog quinoaen efter anvisningen på posen. Lad den køle af – skal det gå hurtigt, kan du brede den ud, fx på et stykke bagepapir.

  2. Rist nødderne i ovnen – 140 grader i ca. 25 minutter. Sæt et ur på 20 og hold øje. (Hvis du vil have mere protein i salaten, kan du riste kikærter i ovnen samtidig – se tip nedenfor).

  3. Skyl mynte og persille, tør det let i et rent viskestykke. Pil stænglerne fra, og hak bladene – ikke alt for fint.

  4. Skræl gulerødderne, og snit dem på et mandolinjern (alternativt: Riv dem groft eller julienne). Skær abrikoserne i tynde skiver. Hak nødderne groft.

  5. Ryst dressingen sammen i et glas.

  6. Vend quinoa, gulerødder, abrikoser og krydderurter godt sammen. Hæld dressingen over – og drys med nødderne.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mere protein i din quinoasalat?

Du kan sagtens supplere quinoasalaten med nogle ovnristede, krydrede kikærter. Bare dræn en dåse kikærter, dup dem tørre, og vend dem i olivenolie, salt og fx paprika og spidskommen. Læg dem på bagepapir, og giv dem ca. 30 minutter ved 150 grader – samtidig med nødderne.

Til frokost kan du også supplere med rester fra aftensmaden i går – eller en god vegetardelle.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.