Jeg er altid på jagt efter en sund, mættende frokostsalat, og i dag blev det denne her – en nem quinoasalat.
Faktisk er den lidt inspireret af en sand klassiker fra sidste 90’erne: Bulgursalaten, som vi altid lavede med abrikoser, mynte og ristede pinjekerner. Men som du hurtigt opdager her på bloggen, så skruer jeg generelt lidt ned for kulhydraterne og op for grønsagerne.
Vupti – bulgur tryllet om til quinoa (og ekstra protein, der mætter godt til frokost).
Vupti – noget mere grønt (og især orange) at tygge på. Gulerødder og masser af krydderurter.
Og sidste vupti – pinjekerner blev til nødder. Jeg synes, pinjekerner er så uforskammet dyre, og der er mange andre slags kerner og nødder, der smager skønt.
Nem quinoasalat – et par tips til den hurtige frokostsalat
Den nemmeste frokostsalat er den, der bare lige skal mixes, inden du skal ud ad døren. Og det kan du (næsten) med denne her. Tricket er at lave lidt rigeligt af det hele en dag, hvor du har bedre tid end mandag morgen ;-) Kokkene kalder det at bakke op (fordi de bruger gennemsigtige plastikbakker).
- Kog quinoa, og sæt på køl i en dåse
- Skræl gulerødder, og sæt på køl i vand – så bliver de supersprøde
- Skyl persille og mynte, og pak det i rene viskestykker. Læg på køl (se hvorfor her)
- Rist nødderne, og opbevar i glas med låg (se tip om ristede nødder her)
- Bland dressingen (lav nu rigeligt!), sæt på køl i flaske eller glas
Så går det hurtigt, når madpakken skal pakkes!
En nem quinoasalat er selvfølgelig også et hit som tilbehør til din aftensmad.