Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem quinoasalat med gulerødder, abrikoser og mynte

Nem quinoasalat med gulerødder og krydderurter

Antal 4 personer

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 2 dl quinoa
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 30 g hasselnødder (eller mandler)
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 300 g gulerødder
  • 10 tørrede abrikoser
Til dressingen skal du bruge:
  • ½ citron (økologisk, skallen + 2 spsk saft)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk flydende honning
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kog quinoa i 13 minutter. Køl af (du kan evt. brede ud på en tallerken, så det går hurtigere.)
  • Rist nødderne på en tør pande, til de dufter.
  • Skyl mynte og persille, tør det let i et rent viskestykke. Pil stænglerne fra, og hak bladene – ikke alt for fint.
  • Skræl gulerødderne, og snit dem i helt fine skiver på et mandolinjern (alternativt: Riv dem groft eller julienne). Skær abrikoserne i tynde skiver. Hak nødderne groft.
  • Riv citronskal, og pres saften. Ryst dressingen sammen i et glas.
  • Vend quinoa, gulerødder, abrikoser og krydderurter godt sammen. Hæld dressingen over – og drys med nødderne.