Scan for at gå til opskrift
Nem quinoasalat med gulerødder og krydderurter
Til salaten skal du bruge:
- 2 dl quinoa
- 3 dl vand
- salt (til quinoa)
- 30 g hasselnødder (eller mandler)
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 300 g gulerødder
- 10 tørrede abrikoser
Til dressingen skal du bruge:
- ½ citron (økologisk, skallen + 2 spsk saft)
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk flydende honning
- salt
Kog quinoa i 13 minutter. Køl af (du kan evt. brede ud på en tallerken, så det går hurtigere.)
Rist nødderne på en tør pande, til de dufter.
Skyl mynte og persille, tør det let i et rent viskestykke. Pil stænglerne fra, og hak bladene – ikke alt for fint.
Skræl gulerødderne, og snit dem i helt fine skiver på et mandolinjern (alternativt: Riv dem groft eller julienne). Skær abrikoserne i tynde skiver. Hak nødderne groft.
Riv citronskal, og pres saften. Ryst dressingen sammen i et glas.
Vend quinoa, gulerødder, abrikoser og krydderurter godt sammen. Hæld dressingen over – og drys med nødderne.