
Elsker du falafel, er vegetarfrikadeller med kikærter et godt bud på en anden slags vegetarisk frikadelle. De er lynhurtige at lave – seriøst, de kan stå på bordet på under en halv time. Det kan man da kalde hverdagsmad.
Du kan også lave dem spontant uden at sætte kikærter i blød først. Bare nap en dåse kikærter i supermarkedet, så er du good to go. Og du får nogle grønne deller, der er supernemme at forme i hånden.
Tricket er at blende kikærterne med supersund grønkål, lækker halloumi (seriøst – det smager fantastisk) og kombinere med mange af de samme ingredienser som i falafel: Løg, hvidløg og gode krydderier. Jeg giver dem også lidt chili, og det kan du skrue op og ned for, som du vil.

Tilbehør til dine vegetarfrikadeller
En af fordele ved sådan nogle kikærtedeller er, at de mætter ret godt. Så du kan nemt springe brødet over. Prøv med en frisk grønkålssalat med quinoa og granatæblekerner. Den er også god med tahindressingen.
Du kan selvfølgelig også proppe vegetarfrikadellerne i pitabrød eller arabiske fladbrød – eller du kan rulle dem i en grøn spinatpandekage med hummus. Eller hvad du har lyst til.
Tip om tahindressing
Hvis det passer i planerne, kan du lave tahindressingen i god tid – og lav gerne en stor portion, så du har til en anden dag. Bare opbevar den på køl. Dressingen bliver lidt tykkere, når den har stået i køleskabet.
Tahindressingen er fx også god til en lun omgang søde kartofler, falafel eller ovnbagte auberginer:


