Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Veggiedeller med kikærter og halloumi - hurtige vegetardeller

Elsker du falafel, er vegetarfrikadeller med kikærter et godt bud på en anden slags vegetarisk frikadelle. De er lynhurtige at lave – seriøst, de kan stå på bordet på en halv time. Det kan man da kalde hverdagsmad.

Du kan også lave dem spontant uden at sætte kikærter i blød først. Bare nap en dåse kikærter i supermarkedet, så er du good to go. Og du får nogle grønne deller, der er supernemme at forme i hånden.

Tricket er at blende kikærterne med grønkål, lækker halloumi (seriøst – det smager fantastisk) og kombinere med mange af de samme ingredienser som i falafel: Løg, hvidløg og gode krydderier. Jeg giver dem også lidt chili, og det kan du skrue op og ned for, som du vil.

Veggiedeller med kikærter og halloumi - hurtige vegetardeller

Tilbehør til dine vegetarfrikadeller

En af fordele ved sådan nogle kikærtedeller er, at de passer til alt muligt.

Eller hvad du har lyst til …

Tip om tahindressing

Hvis det passer i planerne, kan du lave tahindressingen i god tid – og lav gerne en stor portion, så du har til en anden dag. Bare opbevar den på køl. Dressingen bliver lidt tykkere, når den har stået i køleskabet.

Tahindressingen er fx også god til en lun omgang søde kartofler, falafel eller ovnbagte auberginer:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetardeller med kikærter og halloumi

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Til vegetarfrikadellerne skal du bruge:

  • 1 dåse kikærter, skyllede og drænede (240 g drænet vægt)

  • 50 g grønkål, frisk, skyllet og uden ribber

  • 1 æg

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 rød chili (kan udelades)

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 dl fine havregryn

  • 2 spsk loppefrøskaller, fx HUSK (eller mel – lidt mere)

  • 200 g halloumi/grillost (1 pakke)

Til den uundværlige tahindressing skal du bruge:

  • 1 dl tahin (jeg bruger den lyse)

  • 1-2 fed hvidløg

  • saft af 1 citron – eller efter smag

  • lidt salt

  • koldt vand

Sådan gør du:

  1. Lav farsen i en foodprocessor: Fyld kikærter, grønkål, æg, løg i kvarte, hvidløg og chili i skiver, krydderier, havregryn og loppefrøskaller i foodprocessoren, og kør, til du har en jævn fars.

  2. Skær halloumiosten i tynde skiver eller tern, og blend kort, til halloumiosten er fordelt, men der stadig er synlige stykker.

  3. Virker farsen for blød – tilsæt lidt ekstra mel. Prøv evt. at stege en enkelt lille delle og se, om den er, som du vil ha’ den.

  4. Steg nu resten af vegetarfrikadellerne i rigelig olivenolie ved mellemvarme, ca. 5 minutter på hver side. Dejen er nem at forme bare med hænderne.

Sådan laver du tahindressingen:

  1. Rør tahin op med 1/2 dl vand – brug en skål og et piskeris. Først bliver tahinen helt tyk, så tilsætter du citronsaft og mere vand, og efterhånden bliver den fin og cremet. Rør mere vand i, til du har den konsistens, du foretrækker.

  2. Smag til med hvidløg, salt og evt. mere citron.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Veggiedeller med kikærter og halloumi - hurtige vegetardeller

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Vegetarfrikadeller med kikærter – hurtige vegetardeller

  1. Halloumien er en vigtig spiller her – jeg smagte på farsen før den kom i, den var god, men halloumien giver virkelig noget smag og fylde, som jeg rigtig godt kunne lide. Jeg lavede et lille eksperiment: halvdelen af farsen blev formet og stegt på panden, mens den anden blev formet og bagt i ovnen på 200 gr. De ovnbagte hævede lidt op og fik en flot(tere) form, og desuden en pæn brun farve på begge sider, da jeg vendte dem undervejs. Der er ikke den store smagsforskel på de to udgaver, men for mig er det klart nemmere at stege/bage dem i ovnen, så det tror jeg, at jeg vil gøre en anden gang. Jeg brugte frossen grønkål, der var hakket og blancheret, det fungerede fint. Jeg spiste dem sammen med en fennikelsalat – så godt! De er både nemme at lave og mætter godt. Tak for det :-)

    1. Super, Christina – tak for den udførlige kommentar. Jeg har slet ikke overvejet at stege dem i ovnen, men jeg er da fan af ideen. Stor portion – nemt! Og ja, jeg er enig med dig: Halloumien gør virkelig noget her.
      Dejligt du kan bruge opskriften.
      kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.