
Elsker du falafel, er vegetarfrikadeller med kikærter et godt bud på en anden slags vegetarisk frikadelle. De er lynhurtige at lave – seriøst, de kan stå på bordet på under en halv time. Det kan man da kalde hverdagsmad.
Du kan også lave dem spontant uden at sætte kikærter i blød først. Bare nap en dåse kikærter i supermarkedet, så er du good to go. Og du får nogle grønne deller, der er supernemme at forme i hånden.
Tricket er at blende kikærterne med supersund grønkål, lækker halloumi (seriøst – det smager fantastisk) og kombinere med mange af de samme ingredienser som i falafel: Løg, hvidløg og gode krydderier. Jeg giver dem også lidt chili, og det kan du skrue op og ned for, som du vil.

Tilbehør til dine vegetarfrikadeller
En af fordele ved sådan nogle kikærtedeller er, at de mætter ret godt. Så du kan nemt springe brødet over. Prøv med en frisk grønkålssalat med quinoa og granatæblekerner. Den er også god med tahindressingen.
Du kan selvfølgelig også proppe vegetarfrikadellerne i pitabrød eller arabiske fladbrød – eller du kan rulle dem i en grøn spinatpandekage med hummus. Eller hvad du har lyst til.
Tip om tahindressing
Hvis det passer i planerne, kan du lave tahindressingen i god tid – og lav gerne en stor portion, så du har til en anden dag. Bare opbevar den på køl. Dressingen bliver lidt tykkere, når den har stået i køleskabet.
Tahindressingen er fx også god til en lun omgang søde kartofler, falafel eller ovnbagte auberginer:



Halloumien er en vigtig spiller her – jeg smagte på farsen før den kom i, den var god, men halloumien giver virkelig noget smag og fylde, som jeg rigtig godt kunne lide. Jeg lavede et lille eksperiment: halvdelen af farsen blev formet og stegt på panden, mens den anden blev formet og bagt i ovnen på 200 gr. De ovnbagte hævede lidt op og fik en flot(tere) form, og desuden en pæn brun farve på begge sider, da jeg vendte dem undervejs. Der er ikke den store smagsforskel på de to udgaver, men for mig er det klart nemmere at stege/bage dem i ovnen, så det tror jeg, at jeg vil gøre en anden gang. Jeg brugte frossen grønkål, der var hakket og blancheret, det fungerede fint. Jeg spiste dem sammen med en fennikelsalat – så godt! De er både nemme at lave og mætter godt. Tak for det :-)
Super, Christina – tak for den udførlige kommentar. Jeg har slet ikke overvejet at stege dem i ovnen, men jeg er da fan af ideen. Stor portion – nemt! Og ja, jeg er enig med dig: Halloumien gør virkelig noget her.
Dejligt du kan bruge opskriften.
kh Bodil
Genialt; at putte dem i ovnen!
Hej Lone, ja, det var et godt tip! :-) Kh Bodil