Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarfrikadeller med kikærter - hurtige vegetardeller

Vegetardeller med kikærter og halloumi

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til vegetarfrikadellerne skal du bruge:
  • 1 dåse kikærter
  • 50 g grønkål
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili (kan udelades, test styrken)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • ½ dl havregryn (fine)
  • 2 spsk loppefrøskaller (eller mel – lidt mere)
  • 200 g halloumiost
Til den uundværlige tahindressing skal du bruge:
  • 1 dl tahin (jeg bruger den lyse)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (saften, smag til)
  • lsalt
  • koldt vand

Dine egne noter

Tilberedning

  • Dræn kikærterne. Skyl grønkål, og fjern de grove stilke. Pil og løg hvidløg, og skær i mindre stykker. Fjern frøstand fra chilien. Kør det sammen med krydderier, havregryn og loppefrøskaller i foodprocessoren, til du har en jævn fars.
  • Skær halloumiosten i tynde skiver eller tern, og blend kort, til halloumiosten er fordelt, men der stadig er synlige stykker.
  • Virker farsen for blød – tilsæt lidt ekstra havregryn. Prøv evt. at stege en enkelt lille delle og se, om den er, som du vil ha’ den.
  • Steg nu resten af vegetarfrikadellerne i rigelig olivenolie ved mellemvarme, ca. 5 minutter på hver side. Dejen er nem at forme bare med hænderne.
Sådan laver du tahindressingen:
  • Rør tahin op med ½ dl vand – brug en skål og et piskeris. Først bliver tahinen helt tyk, så tilsætter du citronsaft og mere vand, og efterhånden bliver den fin og cremet. Rør mere vand i, til du har den konsistens, du foretrækker.
  • Smag til med hvidløg, salt og evt. mere citron.