Følg med her:
Rødbedevafler med havregryn og ingefær
Madvafler, der mætter
Siden jeg begyndte at lave falafelvafler, er jeg blevet vild med madvafler, der også indeholder noget planteprotein, fx kikærter. Det giver en god fast konsistens, og det mætter.
Så jeg har leget videre med madvaffelkonceptet, og for tiden har jeg et flip med rødbeder. Altså – rødbedevafler.
Farve har de masser af, og smag skal de heller ikke mangle. Så de har fået både ingefær, garam masala og chili. Du kan selvfølgelig skrue op og ned for krydderierne, så det passer til dine (eller din families) smagsløg.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 150 g rødbede (rå, renset vægt)
- 240 g kikærter (1 dåse, drænede)
- 2 æg
- 1 dl fine havregryn
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk mel
- ½ tsk fint salt
- 10 g fintrevet frisk ingefær
- 2 tsk garam masala
- ¼ tsk chiliflager (valgfrit – evt. lidt mere)
- olie (til vaffeljernet)
Sådan gør du:
- Pil løg og hvidløg. Skræl rødbederne. Rens ingefær. Riv rødbederne fint.
- Lav farsen i foodprocessor: Skær løg i tern, hvidløg i tynde skiver. Riv ingefær. Kør så alle ingredienser til en jævn fars.
- Steg rødbedevaflerne i et vaffeljern – jeg brugte et belgisk, hvor jeg bruger ca. 1 dl dej til hver vaffel. Pensl evt. vaffeljernet med lidt olie for hver vaffel, så de er nemme at frigøre. Hver vaffel skal have 2-3 minutter ved god, men ikke max varme. Tiden afhænger af dit vaffeljern, så du må lige prøve dig frem.
- Server med din yndlingstopping eller gode rester fra køleskabet.
Nem og hurtig aftensmad
Lige som falafelvaflerne er rødbedevafler nem og hurtig aftensmad. Brug dem som en god bund for at få ryddet op i køleskabsresterne – eller gør det nemt med frisk topping som hytteost eller hummus og grønt.
Denne gang brugte jeg en fetacreme som bund og toppede op med avocado. Nemt og superlækkert. Du kan bruge hytteost i stedet for fetacremen, hvis der skal endnu mere fart på.
Topping til rødbedevafler
Madvaflerne er ret spicy i sig selv, så din topping behøver ikke at være det. Her får du nogle forslag, som du kan mixe efter lyst og køleskabets beholdning:
- Avocado
- Fetacreme, gerne med mynte eller persille
- Ristede svampe
- Friske tomater, agurk etc.
- Bagte grønsager som aubergine, søde kartofler, græskar eller tomater
- Hytteost
- Hummus
- Friske krydderurter som koriander, purløg og persille
… og du kan selvfølgelig altid lave en frisk salat ved siden af.
Tip: Rødbedevafler kan fryses – og genopvarmes
Bliver der en rest af vaflerne, kan du sagtens fryse dem i 4-6 måneder ved -18 grader. Læg et stykke madpapir imellem vaflerne, så er de nemme at tage op enkeltvis.
Du kan også bare gemme dem til madpakken eller en restedag. Her kan du lune dem i mikroovnen – eller give dem en tur på brødristeren.