Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Mexicanske bønnedeller er en krydret version af vegetardeller - og de smager så godt, at jeg også spiser dem som snacks!
De mexicanske bønnedeller er bare seneste opfindelse i kategorien vegetariske frikadeller. Jeg er gået all in på vegetarfrikadeller, for nøj, hvor kan de smage godt. Nøj, hvor er de nemme at lave. Og nøj hvor de mætter på den gode måde – også i madpakken dagen efter.
Selvom januar ikke ligefrem er sæson for majs, fik jeg lyst til smagen af sommer, så det blev mexicanske bønnedeller med majs. Jeg kan godt li’ at give vegetardellerne lidt struktur – det kan for eksempel være med nødder og kerner, med quinoa eller som her med majs. Majskernerne giver også et lækkert sødt knas i dellen.
Og hvis du køber nogle gode frosne majs, fungerer de fremragende i de her mexicanske bønnedeller. Du kan også bruge majs fra dåse, hvis det ikke er sæson for friske majs.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg lavede en spidskålssalat og lidt hurtig avocadodip (avocado, yoghurt, hvidløg, salt) til – men der er mange muligheder. Her får du et par forslag til, hvordan du kan bruge dem:
Husk, at et squeeze lime tit gør underværker!
Farsen til bønnedellerne er ret blød i det, og det er med vilje. For så kan jeg bruge mit sprøjteposetrick og slippe for at få fingrene i farsen. Kort fortalt, så tager jeg en sprøjtepose, hælder en god portion dellefars op i den og klipper et hul i det ene hjørne. Ikke for stort, ikke for lille, prøv dig frem.
Så kan jeg sprøjte dellerne direkte ud på panden og bare give dem et lille dup med en ske, så de bliver flade. Dyp skeen i olien på panden, så den ikke klæber.
Hvis du ikke har rigtige sprøjteposer, kan du også bruge en frysepose. Lidt sværere at styre, men prøv 🙂
Mexicanske bønnedeller er bare én variant af vegetardeller. Og du behøver ikke kaste dig over køderstatningerne i supermarkedet. Mulighederne er uendelige bare med ganske almindelige ingredienser. Prøv for eksempel:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)