Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Mexicanske bønnedeller med majs

Mexicanske frikadeller - vegetariske bønnedeller

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (skal koges)
  • 1,5 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili (smag på chilien, før du doserer)
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 dl havregryn
  • 2 æg
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk oregano
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 dl majskerner (friske, fra frost eller fra dåse)
Til avocado-dippen skal du bruge:
  • 2 avocados
  • 1 dl yoghurt naturel (gerne græsk)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron (ca. 1 spsk saft)
  • salt
  • chiliflager (efter smag)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du bønnedellerne:
  • Hvis du ikke har kogt quinoa: Skyl den i en sigte, og kog den – 1 dl quinoa til 1,5 dl vand + lidt salt. Kogetid ca. 13 minutter. Køl af. Imens:
  • Skyl og dræn bønnerne.
  • Pil løg og hvidløg. Rens chilien og tjek, hvor stærk den er, før du doserer. Skær løg, hvidløg og chili i grove tern.
  • Kom så kidneybønner, løg, hvidløg, chili, tomatpure, havregryn, æg og krydderier i en foodprocessor og kør, til farsen har den konsistens, du synes. Gerne lidt grov i det.
  • Vend quinoa og majskerner i farsen, og lad den hvile i 10 minutter, så den samler sig.
  • Form bønnefarsen til deller – brug gerne mit sprøjeposetrick, se nedenfor. Steg dellerne i olivenolie på en stor middelvarm pande, ca. 5 minutter på hver side.
Sådan laver du avocadodippen:
  • Tag avocadokødet ud med en ske, og pres hvidløget. Kør så alle ingredienser i en minihakker, til du har en jævn creme. Smag til.
    Tip: Du kan også mose avocados med en gaffel, hvis du foretrækker det.