Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Græskarvafler - mexicanske vafler til aftensmad2Må man spise græskarvafler til aftensmad? Ja, det må man! Og faktisk kan det være svært at lade være. Græskarvafler går godt med alt det fyld, du elsker til fx wraps eller sandwiches – og lige nu har jeg forelsket mig i en mexicansk inspireret udgave.

Det sødlige græskar kombineret med det krydrede mexicanske køkken er lynhurtigt blevet en favorit her i huset, og man kan variere det i det uendelige. Her får du en ret enkel version med avocado, syltede rødløg og mexicansk hummus (hummus lavet af sorte bønner og med mexicansk twist) – og med en hurtig lille tomatsalsa ved siden af. Er du i humør til verdens bedste tomatsalsa med det hele, så finder du den her.

Hvor mange græskarvafler skal man lave?

Når man bager sine vafler på det her belgiske vaffeljern, bliver de nogle tyksakker, der mætter ret godt. Så vi klarer os typisk med et par stykker per person. Måske 3, fordi de smager så absurd godt…

Græskarvaflerne er forresten også lækre i morgen – enten i madpakken eller som en lynhurtig aftensmad. Prøv også med en god salat til.

 

Opskrift på græskarvafler - mexicanske vafler til aftensmad

Aftensmad

Rækker til: ca. 6 stk.

Til vaflerne skal du bruge:

  • 2 dl græskarmos (se tip nedenfor)
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 dl mel eller blendede havregryn
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • olie eller kokosolie at stege i (og en bagepensel)

Til tomatsalsaen skal du bruge:

  • 3 tomater
  • 1/2 rødløg
  • 3 stilke koriander
  • Saft af 1/2 lime
  • 1 spsk olivenolie
  • evt. lidt friskhakket chili
  • et nip salt

Du skal også bruge:

  • Syltede rødløg
  • Mexicansk hummus
  • 1/2-1 avocado pr. person
  • Limebåde og ekstra koriander til servering

Sådan gør du - vaflerne først:

  1. Pisk ingredienserne til vaflerne godt sammen i en skål.
  2. Tænd vaffeljernet - vent til det er helt varmt.
  3. Pensl vaffeljernet med fedtstof, og hæld knap en dl vaffeldej op til hver vaffel. Steg dem, til de har taget lidt farve.
  4. Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du holde dem varme i ovnen - eller varme dem lidt på din brødrister inden servering.

Sådan gør du - tomatsalsaen:

  1. Skær tomaterne i små fine tern. Vend dem med et nip salt, og placer dem i en køkkensi hen over en skål eller i køkkenvasken, så de kan dryppe af.
  2. Hak rødløg og koriander fint.
  3. Bland alle ingredienser, og smag til.

Servering:

  1. Skær avocados i skiver og lime i både. Server vaflerne varme med alt tilbehøret, gerne så man bygger sin vaffel selv ved bordet. Så er der vafler til aftensmad - velbekomme!

Tip om græskarmos til dine vafler

Græskarmos er det nemmeste at lave: Skur et hokkaidogræskar, halver det og fjern kernerne. Skær det i tern og damp dem i 1 dl vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Blend dem, fx med en stavblender – og voilá, du har græskarmos.

Du får meget græskarmos af et helt hokkaidogræskar, så du kan også nøjes med at lave mos af det halve eller det kvarte. Og hvad skal du bruge resten til?

Tip om resten af græskarret …

Resten af græskarret kan du bruge til hokkaidosuppe, vegetarisk butter chicken, tærte med græskar – eller til græskarfritter: Snit græskarret i smalle både, vend dem i olie, salt, peber og evt. krydderier – fordel dem på bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Fritterne er også gode sammen med vaflerne.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *