Græskarvafler – mexicanske vafler til aftensmad

Græskarvafler til aftensmad? Prøv den lækre kombination af sødligt græskar og det krydrede mexicanske køkken!

Der er altså noget over at lave vafler til aftensmad. Noget lidt forbudt, lige som at spise pandekager. Men altså, her får du nogle ganske sunde vafler, der går godt med alt det fyld, du elsker til fx wraps eller sandwiches. Lige nu har jeg forelsket mig i en mexicansk inspireret udgave.

Du kan også bruge græskarvaflerne som forret. Bare bag dem noget mindre – så bliver der måske 2-3 gange så mange.

Græskarvafler - mexicanske vafler

Græskarvafler – mexicanske vafler til aftensmad

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 45 minutter
Giv de første stjerner!
De krydrede græskarvafler er en super velsmagende bund for snart sagt alle måltider: Morgen, frokost, madpakke, aften. Og pivnemme at lave.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 400 g græskar
  • 1 dåse hvide bønner (fx canellini eller butter beans)
  • ½ dl mælk
  • 3 æg
  • 3 dl fine havregryn
  • 1 dl mel (evt. lidt mere)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ¾ tsk salt
  • olie eller kokosolie at stege i

Sådan gør du: 

  • Skur græskarret, halver det og fjern kernerne. Skær 400 g i tern og damp dem i 1 dl vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Dræn vandet fra. Blend dem, fx med en stavblender – og voilá, du har græskarmos.
    OBS: Hokkaido skal ikke skrælles – det skal butternut squash.
  • Kør alle ingredienser i en foodprocessor til en jævn dej.
  • Tænd vaffeljernet – vent til det er helt varmt.
  • Pensl vaffeljernet med fedtstof, og steg vaflerne, til de er gennemstegte og har taget lidt farve.
  • Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du holde dem varme i ovnen – eller varme dem lidt på din brødrister inden servering.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Det sødlige græskar kombineret med det krydrede mexicanske køkken er lynhurtigt blevet en favorit her i huset, og man kan variere det i det uendelige. På billederne her ser du en enkel version med avocado, syltede rødløg og mexicansk hummus (hummus lavet af sorte bønner og med mexicansk twist) – og med en hurtig lille tomatsalsa ved siden af. Er du i humør til verdens bedste tomatsalsa med det hele, så finder du den her.

Sort bønnemos – hummus på mexicansk
Sort bønnemos er en mexicansk pendant til mellemøstens hummus. Godt krydret – så den smager meget bedre, end den ser ud! God til dip, aftensmad og på rugbrød.
Gå til opskrift
Sort bønnemos - hummus på mexicansk
Syltede rødløg – smukt, nemt, lækkert
Syltede rødløg er den nemme ting, du kan tilføje til et utal af små retter og salater. Lav dem på bare 5 minutter.
Gå til opskrift
Syltede rødløg - hjemmelavede

Forslag til topping

Du kan servere græskarvaflerne med utallige toppings. Kig i køleskabet – hvad har du?

Tip om græskarmos til dine vafler

Du skal bruge tilberedt græskar i opskriften, og det kan enten være bagte tern eller græskarmos. Mosen er det nemmeste at lave: Skur et hokkaidogræskar, halver det og fjern kernerne. Skær det i tern og damp dem i 1 dl vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Blend dem, fx med en stavblender – og voilá, du har græskarmos.

Du får meget græskarmos af et helt hokkaidogræskar, så du kan også nøjes med at lave mos af det halve eller det kvarte. Og hvad skal du bruge resten af græskarret til?

Tip om resten af græskarret …

Resten af græskarret kan du bruge til fx vegetarisk butter chicken eller til bagt græskar i ovnen. Det er også godt sammen med vaflerne.

Hokkaido i ovn med fetacreme
En ret i sig selv, en deleret, tilbehør til aftensmaden. Den krydrede ovnbagte hokkaido med fetacreme passer til det hele.
Gå til opskrift
Hokkaido i ovn med fetacreme og timian
Vegetarisk butter chicken med græskar
En vegetarisk version af den bløde, lækre indiske butter chicken. Uden butter, uden chicken, men med masser af velsmag og græskar!
Gå til opskrift
Vegetarisk butter chicken - med græskar

Hvor mange græskarvafler skal man lave?

Når man bager sine vafler på det her belgiske vaffeljern, bliver de nogle tyksakker, der mætter ret godt. Så vi klarer os typisk med et par stykker per person. Måske 3, fordi de smager så absurd godt…

Græskarvaflerne er forresten også lækre i morgen – enten i madpakken eller som en lynhurtig aftensmad. Jeg varmer mine bare ved at give dem en tur i min brødrister. Prøv også med en god salat til.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: