Græskarboller er saftige grovboller på den virkelig nemme måde. Bare løb ud og find et græskar med det samme – så kan du få de saftige sandwichboller med græskar i morgen tidlig!
Konceptet er hermed testet – i alt hastværk lørdag morgen. For jeg kom til at sove længe, men jeg ville ikke gå glip af en spinningtime bare fordi, der skulle bages boller den morgen. Så det gik stærkt!
Saftige græskarboller – sådan!
I min verden skal græskarboller både være bløde og saftige. Og jeg vil helst ikke ha’ dem for høje, når jeg skal bruge dem til sandwich. Man skal jo helst kunne bide over bollen, når der kommer fyld i. Ikk´?
Det med saftigt brød er virkelig simpelt, også hvis du ikke har særlig god tid: Riv nogle grønsager eller rodfrugter i dejen. Gulerodsboller er et hit. Men du kan også bruge både kartofler, rødbeder, squash eller som her: Græskar. Det giver masser af fugt til dejen, og du får et brød (eller en flok boller), der holder sig saftige i flere dage.
Du kan naturligvis også fryse de boller ned, du ikke spiser med det samme. Så er det nemt at finde en saftig græskarbolle til madpakken næste gang og næste gang og ..
De nemmeste koldhævede boller med græskar
Når jeg nu ikke vil have særlig højde på mine boller, arbejder jeg med en ret blød dej – og verdens nemmeste fremgangsmåde: Bland revet græskar med bare én slags mel (jeg bruger stenformalet mel – med ca. 20 % fuldkorn – for at få grove boller). Gær, salt, vand, surdej (hvis du har), yoghurt, kardemomme – og græskarkerner. Rør sammen. Lad dejen stå i skålen natten over i køleskabet. Og sæt bollerne på en bageplade med en ske næste morgen.
Knaldvarm ovn. 13-15 minutter. Haps.
Græskarbollerne bliver helt perfekt uperfekte i faconen. Lidt flade i det, så de er nemme at bide over, når fyldet kommer i. Og supersaftige indeni.