Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Koldhævede græskarboller

Koldhævede græskarboller

Antal 10 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Hævetid 10 timer
Samlet 10 timer 28 minutter

Ingredienser

  • 300 g koldt vand
  • 250 g græskar (hokkaido eller skrællet butternut)
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 5 g gær
  • 30 g aktiv surdej (eller bare vand, hvis du ikke har surdej)
  • 450-500 g ølandshvedemel (jeg bruger det sigtede fra Meyers)
  • 50 g græskarkerner
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 10 g salt
Til pynt:
  • Ekstra græskarkerner
  • 1 æg (til at pensle med)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv græskarret – groft eller fint, begge dele fungerer. Husk, at en butternut skal skrælles først.
  • Bland dejen godt sammen i en stor skål. Lad den stå fremme på køkkenbordet en halv eller hel time, dæk den med låg eller plast, og sæt den i køleskabet til i morgen.
  • Næste morgen: Tænd ovnen på max varme. Min kan tage 270 grader varmluft. Hvis du har et bagestål, sæt det ind og lad det varme godt igennem.
  • Når ovnen er varm: Sæt bollerne på bagepapir med en grydeske. Se teknikken i videoen (en anden dej, men samme teknik).
  • Pensl med lidt æg, drys med græskarkerner, og pensl igen. Så hænger de fast. Bag bollerne i 13-15 minutter, til de er gyldne.