Følg med her:
Tacos med svampe – vegetar tacos
Uhm, jeg elsker svampe, og jeg elsker tacos. Så denne her lille nemme ret er faktisk en dobbelt livret!
Tacos med svampe – vegetarisk eller plantebaseret
Jeg har lavet mine svampetacos vegetarisk, men det eneste, der ikke er vegansk, er creme fraichen.
Vil du ha’ dem 100 % plantebaserede, kan du enten udelade creme fraiche eller bruge en plantebaseret version. I øvrigt er de også gode med en (evt. plantebaseret) chilimayo!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Du skal bruge:
- 12 små bløde tacos (Købte eller hjemmelavede)
- 4 portobellosvampe
- 2 løg
- olivenolie til stegning
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk timian
- ½ tsk harissa (eller mere, smag til. Alternativt sriracha)
- 1 tsk farin
- ½ lime (saften)
Sådan gør du:
- Rens portobellosvampene, og skær dem i tynde skiver. Rist dem i olivenolie på en pande, til de har smidt væden. Sæt til side.
- Imens: Pil løgene, og skær dem i helt tynde skiver (fx med mandolinjern). Når panden er ledig: Steg dem ved mellemvarme i lidt olie, til de er helt bløde.
- Bland så svampe og løg med hvidløg, spidskommen og timian. Varm godt igennem. Tilsæt harissa og farin, og bland godt, til alt er fordelt og sukkeret smeltet. Smag til med lime og evt. mere harissa.
- Server tacos, svampefyld og tilbehør, så man selv bygger sin taco ved bordet.
Muttis tips
Mere tilbehør til dine svampe-tacos?
Som sagt er tacos med svampe en let middag, hvor jeg beregner 3 tacos pr. snude. Men hvis du ved, selskabet er sultent, kan du sagtens toppe op med flere lækre (vegetariske) sager. Prøv fx:
- Mexicanske frijoles (refried beans) – det mætter!
- Mexicansk hummus med søde kartofler – også et godt proteintilskud
- En (rest evt.) krydret quinoagryde
- En mexicansk kålsalat
- En stor portion guacamole (den skal nok blive spist)
Flere tacos?
Elsker du tacos – så er her et par opskrifter, du også kan prøve: Bløde hjemmelavede tacos – og tacos med lækkert mexicansk quinoafyld.