Hokkaido i ovn med fetacreme og timian

Ovnbagt hokkaido med fetacreme er simpelt, men himmelsk tilbehør til din aftensmad. Eller en lige så uimodståelig ret, forret eller deleret i sig selv, bare serveret med et godt stykke brød til.

Hokkaido i ovn – en opskrift til efteråret

Nogle dage er det rart at lave virkelig simpel aftensmad, og det er hokkaidoen her et godt eksempel på. Men man behøver jo ikke gå ned på smag! Så her får du sødligt græskar, salt fetacreme, sprød topping og en vidunderlig aroma af frisk timian og citronskal. Uhm.

Du kan selvfølgelig også bruge opskriften på hokkaidoen uden fetacremen, hvis du har andet i tankerne.

Og du kan bruge retten som en forret, en deleret eller til en buffet med godt brød til.

Hokkaido i ovn med fetacreme og timian

Hokkaido i ovn med fetacreme

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
En ret i sig selv, en deleret, tilbehør til aftensmaden. Den krydrede ovnbagte hokkaido med fetacreme passer til det hele.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til den ovnbagte hokkaido skal du bruge:

  • ½ hokkaido (ca. 500 g renset vægt)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 2 tsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • ¼ tsk chiliflager (efter smag)
  • ¼ tsk salt

Til fetacremen skal du bruge:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 50 g feta (gerne en blød type)
  • 1 fed hvidløg (i fine skiver)
  • ½ øko citron (fintrevet skal)
  • 2 tsk frisk timian
  • friskkværnet peber

Til servering skal du bruge:

  • 30 g pistacienødder (eller pinjekerner)
  • frisk timian
  • ½ øko citron (fintrevet skal)
  • godt brød

Sådan gør du: 

  • Hokkaidoen: Skur hokkaidoen, flæk den, og fjern kernerne. Skær så halvdelen op i både, og vend dem i olie, honning, timian, chiliflager og salt. Fordel på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader varmluft, og bag græskarret 20-30 minutter, til skiverne har taget farve.
    Tip: Bag den anden halvdel af græskarret samtidig – enten bare som det er (til græskarmos) eller i tern, skiver etc. og brug det til fx fyld i fx en vegetarisk curry, chili eller tærte.
  • Hak pistacienødderne groft.
    Tip: Hvis du bruger pinjekerner: Rist dem kort på en tør pande.
  • Fetacremen: Skyl og pil timian, og riv citronskal fint. Blend alle ingredienser, til du har en glat creme.
  • Anretning: Bred fetacremen ud på et fad, og arranger de bagte (lune) græskarskiver over. Drys de hakkede pistaciekerner over sammen med den sidste citronskal og frisk timian. Servér – enten som tilbehør eller som en lille ret i sig selv med et stykke godt brød.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hokkaido i ovn med lidt ekstra kærlighed

Når en ovnbagt hokkaido får hovedrollen på tallerknen, synes jeg godt, man må gi’ den lidt ekstra kærlighed. Og her er tre små nemme tricks:

  • Olie, lidt mere olie end du sikkert ellers vil bruge
  • Honning for lidt ekstra sødme
  • Chiliflager for lidt ekstra spice
  • Og høj temperatur i ovnen, så du får en lidt karamelliseret overflade, der bare smager mange gange bedre end blege, nærmest kogte hokkaidostykker.

Når jeg giver hokkaidoen lidt ekstra sødme, er det også fordi, den får modspil …

Fetacreme er den perfekte makker

Sødligt græskar, salt fetacreme. Så enkelt er det. Fetacreme kan du lave i lige så mange smagsvarianter, som du kan finde kombinationer af krydderurter og krydderier, men her går jeg med 4 smagsgivere:

  • Hvidløg, selvfølgelig
  • Frisk timian. Brug kun tørret i en meget snæver vending. En timian fra haven er absolut mit førstevalg. Den smager af noget mere end den, du køber i supermarkedet, så måske skal du bruge mere end opskriften siger, hvis det ikke er en have-timian. Smag til 🙂
  • Citronskal. Uh, det giver en god aroma!
  • Friskkværnet peber

Fetacremen kan du nemt lave, mens hokkaidoen bliver bagt i ovnen.

Hokkaido i ovn med fetacreme og timian

Hokkaido i ovn – en forret eller tilbehør?

Jeg bruger den ovnbagte hokkaido både som en lille ret i sig selv – og som tilbehør til en anden hovedret – eller som en del af en buffet.

Det er en superlækker nem forret eller deleret, bare serveret med et godt madbrød, fx focaccia.

Her kan du se, hvad du skal bruge til ovnbagt hokkaido med fetacreme

Først til det bagte græskar:

Ovnbagt hokkaido med fetacreme og timian-4
Ovnbagt hokkaido med fetacreme og timian-4

Og til fetacremen – plus pistacienødderne til topping:

Og den færdige ret:

Ovnbagt hokkaido med fetacreme og timian

Hvad skal du bruge resten af hokkaidoen til?

Hvis du ikke har planer med resten af din hokkaido, vil jeg foreslå, at du bager den i ovnen samtidig.

Vegetarisk chili med grønsager
I en vegetarisk chili er krydderierne den store stjerne. Dem er der mange af, og dine smagsløg vil elske dig for det.
Gå til opskrift
Vegetarisk chili med grønsager og græskar
Tærte med græskar, feta og spinat
En skøn madtærte med sødligt græskar, salt feta og en sprød tærtebund med lidt fuldkorn. Server med en god salat.
Gå til opskrift
Tærte med græskar, feta og spinat

Du kan selvfølgelig også rive græskarret og bruge det i de her græskarboller:

Koldhævede græskarboller
Græskarbollerne er bagt med et absolut minimum af indsats – og alligevel får du saftige boller, der er skønne til både morgenmad og madpakke.
Gå til opskrift
Koldhævede græskarboller
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: