Nem frittata med rødbede, asparges og fetacreme

Frittata med rødbede og asparges er nem og hurtig aftensmad, der både mætter, nærer og ikke mindst: Smager. Spis den solo med et stykke ristet rugbrød og fetacreme - eller gi' den også en enkel grønt salat ved siden af.

Frittata med rødbede og asparges er nem og hurtig aftensmad, der både mætter, nærer og ikke mindst: Smager. Spis den solo med et stykke ristet rugbrød – eller gi’ den også en enkel grønt salat ved siden af.

Min frittata er ikke som en en klassisk italiensk frittata, der bliver lavet med mange æg, en slags æggekage. Jeg har skåret ned på æg og op for rødbeder – men det er stadig lidt som en æggekage i konsistensen. Så du kan sagtens spise den både til morgen, brunch, frokost og aftensmad.

Frittata med rødbede og asparges

Frittata med rødbede og asparges

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 35 minutter
Giv de første stjerner!
En simpel og velsmagende frittata med hytteost, æg og feta på toppen. Server med fetacreme, og brug den til brunch eller aftensmad.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 500 g rødbeder
  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g hytteost
  • 3 æg
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g feta (delt: halvdelen i, halvdelen ovenpå)

Fetacreme

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 50 g feta (blød)
  • 1 fed hvidløg (juster efter smag)
  • salt og friskkværnet peber (efter smag)

Husk også:

  • 400 g grønne asparges

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skur rødbederne, og riv dem groft.
  • Skær løg i helt tynde både. Pres hvidløg.
  • Svits løgene i olien, til de er næsten bløde. Tilsæt rødbeder og hvidløg, og vend rundt i ca. 5 minutter.
  • Smuldr fetaosten. Bland så løgblandingen, hytteost, æg, timian, salt, peber og halvdelen af fetaen i en skål.
  • Tør panden af, og giv den olie igen. Fordel så rødbedeblandingen i panden, top op med den sidste feta, og steg den ved middel varme i 5 minutter (gerne med låg, hvis du har). Sæt den i ovnen, til den er mør, ca. 15 minutter.
  • Imens: Lav fetacremen. Pres hvidløg, og put alle ingredienser i en lille blender eller minihakker. Kør til dippen er jævn, og smag til med salt og peber.
  • Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Lige før servering: Kog asparges i letsaltet vand 1 minut. Hæld vandet fra.
  • Servér!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nem aftensmad efter tøm-køleskabet-princippet

Hvordan får man hurtig aftensmad ud af nogle rødbeder og æg? Det var mit spørgsmål efter et kig i køleskabet, og svaret blev en frittata. Jeg kender godt nok ikke andre end mig, der finder på at putte revne rødbeder i en frittata, men hvorfor ikke? Det er lidt samme princip som en rødbedetærte (bare uden bund) og rødbedebøffer (lidt flere justeringer der).

Men altså, revne rødbeder smager sindsygt godt, når de får lidt modspil. Og nok så vigtigt: Hurtig aftensmad er et populært koncept hjemme hos os. Derfor er frittata også en populær sag i mit køkken.

Hvad betyder frittata, da?

Frittata er italiensk og betyder egentlig bare ‘stegt’. Typisk en æggeret med fyld af ost, grønt og måske noget kød (det sidste får du ikke her), og ellers er der ret frit slag.

Jeg laver ofte en frittata til morgenmad i weekenden med de æg, grønsager og oste, der er i køleskabet. I den nemme version bare lidt løg i bunden, så en håndfuld spinat og toppet op med en æggeblanding, som enten får lidt parmesan eller anden revet ost. Eller jeg smuldrer feta over. Eller en rest mozarella. Lidt chiliflager. Frisk purløg i sæsonen. Eller timian. Med andre ord: Du kan lave frittata på utrolig mange forskellige måder.

Faktisk holder jeg mig heller ikke tilbage fra at lave den type retter i ovnen. Her bager jeg bare frittataen i et fad eller en metalform og kalder det måske en tærte uden bund eller en tortilla (især hvis der er en rest kartofler i).

Nemt er det – og superpraktisk, når man gerne vil bruge sine rester i køleskabet.

Tilbehør til rødbede frittata?

Ud over asparges kan du servere din frittata med for eksempel:

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: