Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Simpel grøn salat med vinaigrette og pinjekerner

Leder du efter en helt enkel grøn salat, som passer til det meste? Så kommer den her. Med et par lige så enkle forslag til, hvad du kan tilsætte, hvis du har lyst til lidt ekstra.

Jeg laver salaten med en ganske enkelt genial olie-eddikedressing, som i mit køkken er det bedste salattrick: Jeg laver ca. 1/2 liter ad gangen og har dressing til mange skønne salater.

Tips: Lækker salat til aftensmad

Kender du det – du ved, hvad I skal spise, men der mangler lige en grøn salat. Men hvad passer til maden, og hvordan kan du lave en lækker salat af enkle ingredienser?

Her får du min lille tjekliste til en simpel og lækker grøn salat, der passer til (næsten) alt:

  • Salaten. Vælg salatblade ud fra 3 kriterier: Noget sprødt (her crisp salat), noget smagfuldt (her rucola) og noget med lidt farver (findes ofte i en blanding af spæde salater).
  • En god dressing! For pokker, det er jo den, der gør den store forskel. Af samme grund har jeg altid en flaske af min elskede vinaigrette stående i køleskabet. En stor portion. Så er der altid dressing klar til en salat.
  • Lidt knas. Her har jeg brugt ristede pinjekerner, men du kan sagtens bruge andre slags kerner og nødder, fx ristede solsikkekerner eller græskarkerner – eller ristede mandler, nødder, cashews eller (helst usaltede!) peanuts.
Olie-eddikedressing-salatdressing

Simpel grøn salat – med det lille ekstra

Hvis din salat liiige skal have lidt ekstra smag, tekstur, farve, fylde – så får du nogle (også simple) forslag her:

  • Parmesan. Jeg river den ultrafint – så skal der ikke så meget til, og det giver en fantastisk smag i salaten. Du kan naturligvis også bruge smuldret feta, hvis det passer bedre til din mad.
  • Agurk. Agurk kan være SÅ kedeligt, og agurk kan være supersprødt og smagfuldt. Mine bedste tips er at vælge økologisk, og gå efter de slanke agurker.
  • Blåbær. Ja, eller andre bær, hvis du foretrækker det. Det giver lige lidt sødme, syre og lækkerhed til en grøn salat.

Her kan du se, hvordan jeg har bygget min salat fra råvarer til færdig salat med det lille ekstra …

Se flere forslag til variationer under opskriften.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Simpel grøn salat med genial dressing

Salater

Rækker til: 3-4

Til den simple salat skal du bruge:

  • 75 g crisp salat

  • 75 g blandede babysalater

  • 15 g pinjekerner

Du kan pifte den lidt op med fx

  • 25 g fintrevet parmesanost

  • 1/2 agurk i tern

  • 50 g blåbær

Lille portion dressing:

  • 1 spsk god eddike, fx 2 tsk æblecidereddike og 1 tsk balsamico

  • 3 spsk olie, fx 2 spsk rapsolie og 1 spsk olivenolie

  • 1/2 tsk dijonsennep

  • Evt. et dryp flydende honning (kan udelades)

  • salt og friskkværnet peber

Dressing til flere gange:

Så nemt er det:

  1. Læg salatbladene i koldt vand, hvis de ikke er helt friske og sprøde.

  2. Lav så dressingen – enten ved at ryste den lille portion sammen – eller ved at lave en stor portion vinaigrette.

  3. Skyl salaterne, og dryp dem af eller slyng dem. Rist pinjekernerne på en tør pande, mens du holder godt øje med dem.

  4. Skyl og evt. snit de øvrige ingredienser, du vil have i salaten.

  5. Arranger salaten i en skål eller på et smukt fad. Fordel dressing over, og drys med pinjekernerne.

    Tip: Uanset hvor mange ingredienser du bruger – så drys pinjekernerne over som det sidste.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Simpel grøn salat med vinaigrette

Flere nemme forslag til en grøn salat

Hvis vi bliver i de tre grundingredienser – salat, vinaigrette og pinjekerner/knas – så kan du også toppe op med andre gode sager i sæson. For eksempel:

  • Avocado
  • Æbler eller pærer
  • Andre oste – fx blå ost eller gedeost sammen med pærer
  • Klassiske salatingredienser som tomat, peberfrugt, majs
  • Oliven – dem du bedst kan li’
  • Løg i en eller anden form – fx rødløg, forårsløg, salatløg eller syltede rødløg
  • Asparges, evt. lige dampet et minut først

En grøn salat passer godt til mange retter

En grøn salat passer godt til utrolig mange retter – og til frokost, selvfølgelig. Selv synes jeg, den især passer godt til retter, der har en twist af middelhavskøkken. Her får du et par ideer til, hvor den passer særlig godt:

Opgrader salaten til en måltidssalat

En grøn salat kan sagtens lægge en bund for en mere mættende salat, der kan være et måltid i sig selv. Her skal du tænke i mere mættende ingredienser, fx:

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.