Leder du efter en helt enkel grøn salat, som passer til det meste? Så kommer den her. Med et par lige så enkle forslag til, hvad du kan tilsætte, hvis du har lyst til lidt ekstra.
Jeg laver salaten med en ganske enkelt genial olie-eddikedressing, som i mit køkken er det bedste salattrick: Jeg laver ca. 1/2 liter ad gangen og har dressing til mange skønne salater.
Tips: Lækker salat til aftensmad
Kender du det – du ved, hvad I skal spise, men der mangler lige en grøn salat. Men hvad passer til maden, og hvordan kan du lave en lækker salat af enkle ingredienser?
Her får du min lille tjekliste til en simpel og lækker grøn salat, der passer til (næsten) alt:
- Salaten. Vælg salatblade ud fra 3 kriterier: Noget sprødt (her crisp salat), noget smagfuldt (her rucola) og noget med lidt farver (findes ofte i en blanding af spæde salater).
- En god dressing! For pokker, det er jo den, der gør den store forskel. Af samme grund har jeg altid en flaske af min elskede vinaigrette stående i køleskabet. En stor portion. Så er der altid dressing klar til en salat.
- Lidt knas. Her har jeg brugt ristede pinjekerner, men du kan sagtens bruge andre slags kerner og nødder, fx ristede solsikkekerner eller græskarkerner – eller ristede mandler, nødder, cashews eller (helst usaltede!) peanuts.
Simpel grøn salat – med det lille ekstra
Hvis din salat liiige skal have lidt ekstra smag, tekstur, farve, fylde – så får du nogle (også simple) forslag her:
- Parmesan. Jeg river den ultrafint – så skal der ikke så meget til, og det giver en fantastisk smag i salaten. Du kan naturligvis også bruge smuldret feta, hvis det passer bedre til din mad.
- Agurk. Agurk kan være SÅ kedeligt, og agurk kan være supersprødt og smagfuldt. Mine bedste tips er at vælge økologisk, og gå efter de slanke agurker.
- Blåbær. Ja, eller andre bær, hvis du foretrækker det. Det giver lige lidt sødme, syre og lækkerhed til en grøn salat.
Her kan du se, hvordan jeg har bygget min salat fra råvarer til færdig salat med det lille ekstra …
Se flere forslag til variationer under opskriften.