Rugbrødscroutoner er en nem måde at få ekstra knas og mæthed, når du laver suppe. Og de er en genial anvendelse af dit tørre rugbrød. Du kan lave dem med skiveskåret rugbrød, men jeg foretrækker at købe mit rugbrød helt og skære tykke skiver til rugbrødscroutoner.
Jeg foreslår, at du krydrer med hvidløg, men du kan sagtens bruge alle mulige andre krydderier – som tørrede krydderurter, paprika eller spidskommen. Frit slag – eventuelt lad dig inspirere af, hvad du serverer croutonerne sammen med.
Brug croutonerne i suppe eller salat
Jeg lavede mine rugbrødscroutoner til en suppe, og jeg synes, de egner sig godt til mange af efterårets smagfulde supper. Prøv dem fx til:
Hvis du laver en cæsarsalat eller noget i den dur, kan du også udskifte hvedebrødscroutonerne med rugbrødscroutoner. Med rugbrød mætter croutonerne lidt mere, og i min verden er de en kende sundere. Men altså – vendt i olie, så ikke spor fedtfattige!
Hvor længe kan rugbrødscroutoner holde sig?
Rugbrødscroutonerne er bedst, når de er friske, for de er ikke tørret helt igennem. Altså: De er sprøde udenpå og stadig seje og bløde indeni. Når de har stået nogle timer, vil de blive blødere også udenpå. Men hvis du har en rest, kan den hurtigt blive sprød igen – bare giv dem ca. 5 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Så knaser de igen.