Scan for at gå til opskrift
Simpel grøn salat med genial dressing
Forb. tid 15 minutter min
Samlet 15 minutter min
Til den simple salat skal du bruge:
- 75 g crisp salat
- 75 g blandede babysalater
- 15 g pinjekerner (ristede)
Du kan pifte den lidt op med fx
- 25 g parmesanost (fintrevet)
- ½ agurk (i tern)
- 50 g blåbær
Lille portion dressing:
- 1 spsk eddike (fx 2 tsk æblecidereddike og 1 tsk balsamico)
- 3 spsk olie (fx 2 spsk rapsolie og 1 spsk olivenolie)
- ½ tsk dijonsennep
- et dryp flydende honning (kan udelades)
- salt og friskkværnet peber
Dressing til flere gange:
Uanset hvor mange ingredienser du bruger – så drys pinjekernerne over som det sidste.
Se tips til (mange) variationer nedenfor.
Læg salatbladene i koldt vand, hvis de ikke er helt friske og sprøde.
Lav så dressingen – enten ved at ryste den lille portion sammen – eller ved at lave en stor portion vinaigrette.
Skyl salaterne, og dryp dem af eller slyng dem. Rist pinjekernerne på en tør pande, mens du holder godt øje med dem.
-
Skyl, snit og riv de øvrige ingredienser, du vil have i salaten.
-
Arranger salaten i en skål eller på et smukt fad. Fordel dressing over, og drys med pinjekernerne.
-
Tilføj de øvrige ingredienser - og drys altid med pinjekernerne til sidst.