Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Spinatvafler er en herlig, grøn variation over temaet wraps og madpandekager. En god sund tyksak, der mætter dig, uden den sætter sig – og du kan proppe den med lige det fyld, du elsker.

Spinatvafler uden mel

Til aftensmad vil jeg gerne reducere mængden af kulhydrater, så jeg laver mine spinatvafler uden mel. Det kræver lidt andre ingredienser, der kan binde de grønne vafler ordentligt sammen, og her blev det en kombi af havregryn og loppefrøskaller. Hvis du ikke har loppefrøskaller, fx HUSK, kan du altså bruge almindeligt mel i stedet.

Spinatvafler til morgen, middag og aften

Jeg tog en vegetarisk version – som jeg altid gør til frokost. Men du kan også bruge dine spinatvafler til mange andre ting! Og fylde dem med lidt af hvert.

  • Til morgenmad eller som en del af din brunch – fx med hummus eller røget laks med pesto.
  • Til aftensmad – med noget varmt fyld, måske en rest fra i går?
  • Til forret, hvor du kan klippe dem op til hjerter og bare servere et par stykker til hver. Som en grøn blinis med stenbiderrogn. Eller måske med tunmousse? Eller hvad du nu har lyst til.
  • Eller til frokost og madpakke.

Jeg gik i gang, fordi jeg synes, livet er for kort til kedelige madpakker, og lige om lidt sidder jeg i toget med denne her – ikke dårligt.

Spinatvafler med frossen eller frisk spinat?

Jeg brugte en rest frisk spinat til vaflerne, men du kan også sagtens bruge spinat fra frost. Hvis du husker det, så tag den ud i god tid, og vrid lidt af vandet af den, inden du putter den i dejen. Alternativt – tø den op i mikroovnen eller med lidt kogende vand.

Se tips om stegning af spinatvaflerne – og flere tips om fyld – under opskriften.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spinatvafler med havregryn

Aftensmad, Forretter, Morgenmad og brunch

Rækker til: 5 store vafler/wraps

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 50 g spinat

  • 2 æg

  • 1,5 dl mælk

  • 70 g havregryn (2 dl)

  • 1/2 tsk salt

  • 2 tsk loppefrøskaller, fx HUSK (eller 1 spsk mel)

  • olie til stegning

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienser sammen med en stavblender – eller den maskine, du nu har til at blende med. Lad dejen hvile, mens du tænder vaffeljernet på max. Og venter, til det er varmt. Dejen samler sig og bliver lidt tykkere, når den har stået 5-10 minutter.

  2. Pensl vaffeljernet – både den øverste og den nederste del – og steg vaflerne, til de får lidt farve. Jeg får ca. 5 store vafler af portionen.

  3. Fyld dine spinatvafler med det, du har lyst til. Du kan se mit fyld her nedenfor …

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

 

Spinatvafler med havregryn – sunde vafler med spinat Spinatvafler med havregryn – sunde vafler med spinat

Vafler med spinat på no time

Spinatvafler er en af de hurtige i køkkenet – de er klar på under en halv time, fra du går i gang. Bare gør fyldet klar, mens du steger vaflerne.

Det er vigtigt, dit vaffeljern har slip-let-overflade, da der ikke er fedtstof i dejen. Jeg prøvede først på et gammelt jern uden, og det var mildest talt ingen succes. Men altså, driller det for meget, så lav spinatpandekager af dejen i stedet for. De smager lige så dejligt og er nemme at folde til wraps.

Vaflerne er gode at fryse ned. Så jeg kan varmt anbefale at lave dobbelt portion. Og hvis du laver for mange, har du en lynhurtig spinatvaffelwrap en anden dag :-)

Tip! Spinatvafler som frokostwrap

Jeg har lagt min vaffel sammen med en danskerhummus – hvide bønner blendet med soltørrede tomater og dild – en halv avocado, rød spidskål og nogle ærteskud. Dryppet med lidt frisk lime. Det kan du variere dit fyld i det uendelige. Du får en god kombi, hvis du tænker 3 elementer ind:

Måske også noget for dig?

8 kommentarer til Spinatvafler med havregryn – sunde vafler med spinat

    1. Hej Jannie, jeg bruger den selv som en slags wrap, og du kan også bare stege dem på panden, så de bliver lidt større :-) Kh Bodil

  1. Hej.
    Synes dejen sætter sig ret hurtigt, når den står på fuld blus, derfor svært at smøre det tyndt ud. Bli’r lidt gummiagtige ?

    1. Hej Gitte, hmm, det kan jeg ikke umiddelbart genkende – men prøv med mel i stedet for loppefrøskaller (de virker lidt som gelering), og start med mindre mængde. Mel er nemt at regulere :-) Håber det hjælper! Kh Bodil

  2. hej
    Jeg har prøvet din superlækker ret i dag og den kan virkelig noget men jeg vil høre hvor mange kalorier det er i en vaffel

    1. Hej Laura, dejligt at høre! Jeg har desværre ikke tal på kalorierne, men tænker, der måske findes en app, der kan løse det. Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.