Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Frittata med rødbede og asparges er nem og hurtig aftensmad, der både mætter, nærer og ikke mindst: Smager. Spis den solo med et stykke ristet rugbrød – eller gi’ den også en enkel grønt salat ved siden af.

Min frittata er ikke som en en klassisk italiensk frittata, der bliver lavet med mange æg, en slags æggekage. Jeg har skåret ned på æg og op for rødbeder – men det er stadig lidt som en æggekage i konsistensen. Så du kan sagtens spise den både til morgen, brunch, frokost og aftensmad.

Hurtig aftensmad på 30 minutter – næsten

Hvordan får man hurtig aftensmad ud af nogle rødbeder og æg? Det var mit spørgsmål efter et kig i køleskabet, og svaret blev en frittata. Jeg kender godt nok ikke andre end mig, der finder på at putte revne rødbeder i en frittata, men hvorfor ikke? Det er lidt samme princip som en rødbedetærte (bare uden bund) og rødbedebøffer (lidt flere justeringer der).

Men altså, revne rødbeder smager sindsygt godt, når de får lidt modspil. Og nok så vigtigt: Hurtig aftensmad er et populært koncept hjemme hos os. Derfor er frittata også en populær sag i mit køkken.

Hvad betyder frittata, da?

Frittata er italiensk og betyder egentlig bare ‘stegt’. Typisk en æggeret med fyld af ost, grønt og måske noget kød (det sidste får du ikke her), og ellers er der ret frit slag.

Jeg laver ofte en frittata til morgenmad i weekenden med de æg, grønsager og oste, der er i køleskabet. I den nemme version bare lidt løg i bunden, så en håndfuld spinat og toppet op med en æggeblanding, som enten får lidt parmesan eller anden revet ost. Eller jeg smuldrer feta over. Eller en rest mozarella. Lidt chiliflager. Frisk purløg i sæsonen. Eller timian. Med andre ord: Du kan lave frittata på utrolig mange forskellige måder.

Faktisk holder jeg mig heller ikke tilbage fra at lave den type retter i ovnen. Her bager jeg bare frittataen i et fad eller en metalform og kalder det måske en tærte uden bund eller en tortilla (især hvis der er en rest kartofler i).

Nemt er det – og superpraktisk, når man gerne vil bruge sine rester i køleskabet.

Tilbehør til rødbede frittata?

Ud over asparges kan du servere din frittata med for eksempel:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Nem frittata med rødbede og asparges

Aftensmad, Morgenmad og brunch

Rækker til: 4

Forberedelse: 15-20 min

Tilberedning: 15-20 min

Du skal bruge:

  • 500 g revne rødbeder

  • 2 rødløg

  • Olivenolie

  • 2 fed hvidløg

  • 200 g hytteost

  • 3 æg

  • 1 tsk tørret timian

  • 1/2 tsk salt

  • friskkværnet peber

  • 50 + 50 g feta (halvdelen i, halvdelen ovenpå)

Husk også:

  • 3-500 g grønne asparges

  • En pande, du kan sætte i ovnen!

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  2. Skur rødbederne, og riv dem groft.

  3. Skær løg i helt tynde både.

  4. Svits løgene i olien, til de er næsten bløde. Tilsæt rødbederne, og vend rundt i ca. 5 minutter.

  5. Bland så alle ingredienser til frittataen – undtagen feta! – i en skål. Tør panden af, og giv den olie igen. Fordel så rødbedeblandingen i panden, top op med smuldret feta, og steg den ved middel varme i 5 minutter (gerne med låg, hvis du har). Sæt den i ovnen, til den er mør, ca. 15 minutter.

  6. Imens: Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Lav evt. en dip eller salat til (se ovenfor). Lige før servering: Kog asparges i letsaltet vand 1 minut. Hæld vandet fra.

  7. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Frittata med rødbede og asparges

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.