Mine mexicanske bønnedeller er bare seneste opfindelse i kategorien vegetariske frikadeller. Jeg er gået all in på vegetarfrikadeller, for nøj, hvor kan de smage godt. Nøj, hvor er de nemme at lave. Og nøj hvor de mætter på den gode måde – også i madpakken dagen efter. Eller bare når snacksulten kigger ind i køleskabet kl. 17.
Selvom januar ikke ligefrem er sæson for majs, fik jeg lyst til smagen af sommer, så det blev mexicanske bønnedeller med majs. Jeg kan godt li’ at give vegetardellerne lidt struktur – det kan for eksempel være med nødder og kerner, med quinoa eller som her med majs. Majskernerne giver også et lækkert sødt knas i dellen.
Og hvis du køber nogle gode frosne majs, fungerer de fremragende i de her mexicanske bønnedeller. Du kan også bruge majs fra dåse, hvis det ikke er sæson for friske majs.
Hvordan vil du servere dine mexicanske bønnedeller?
Jeg lavede en spidskålssalat og lidt hurtig avocadodip (avocado, yoghurt, hvidløg, salt) til – men der er mange muligheder. Her får du et par forslag til, hvordan du kan bruge dem:
- Som varm aftensmad med kartoffelfritter, yoghurt-avocadodip og mexicansk inspireret spidskålssalat – eller med den friske majssalsa i majssæsonen
- I en frokostsalat med bulgur, cherrytomater, avocado og koriander
- I en sandwichbolle, fladbrød, spinatvaffel eller blød taco med guacamole og snittet grønt
- I en vegetarburger med smeltet ost, syltede rødløg og hele moletjavsen
- På rugbrød med avocado og koriander.
Husk, at et squeeze lime tit gør underværker!
Under opskriften får du et uundværligt trick til nemme bønnedeller …