Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Tunbøf med kapers, oliven og tomat er en rigtig herreret. Kraftig i smagen, solid på tallerknen og med god mæthed i maven. Og den er nem!
Tunbøf er en af min mands absolutte hofretter – og en, han elsker at lave selv.
Selvom han efterhånden har lavet tunbøffen utallige gange, måtte vi opfinde opskriften efter hukommelsen hver gang. Men denne gang blev den så god, at jeg huskede at skrive ned med det samme. Så nu kan vi gentage successen – og det kan du også.
Tun er en solid fisk, en rigtig herrefisk, og med kapers og andre heftige sager, så smager en tunbøf sandelig også af noget! Her får du en opskrift, hvor vi virkelig går til den med intense smage:
Toppingen er lavet på et øjeblik – bare kør den i en minihakker, og den er klar.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du er vant til store bøffer, synes du sikkert, fiskehandleren har ret, når han vil sælge dig en, der er lige så stor som en herrehånd. Vi halverer dem, så vi kun får en halv hver, men supplerer med masser af tilbehør. Og den herregode topping!
Selvom tunbøffen er tyk, er stegetiden ganske kort. Og den er afgørende! Steger du for længe, får du en kedsommelig tør fisk, trist, grå og sej. Og det er synd! Så billig er tun jo heller ikke. Og når du nu bruger tid på at stå i køkkenet, skal din tunbøf altså behandles ordentligt. Ikk!
Jeg anbefaler 1-1,5 minut på hver side, men spørg for en sikkerheds skyld din fiskehandler. Der er jo forskel på, hvor tyk sådan en fætter er.
Tunbøffen er så hurtig at lave, at et nok er tilbehøret, der er mest krævende. Men så heller ikke værre. Denne gang fik vi en nem bønnesalat og en dip.
Prøv også:
Om sommeren er det oplagt at stege din tun på grill. Alt afhængigt af hvor rød du kan li’ den, giv den fra 1/2 – 2 minutter på hver side på en meget varm grill.
Du har måske hørt meget om, at tun bliver fanget på måder, vi ikke har lyst til at kende. Hvis du vil vide mere om, hvad du kan kigge efter for at få en nogenlunde bæredygtig tunbøf, så læs med her. Eller spørg din fiskehandler!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Så har jeg prøvet opskriften. 😋 Det smagte herligt, og var meget nemt at lave. 👍
Hej Karin, tak for det! Jeg må se, om jeg kan få taget et bedre billede 🙈 Men dejligt, du kunne bruge opskriften! Kh Bodil