
Tunbøf er en af min mands absolutte hofretter – og en, han elsker at lave selv.
Selvom han efterhånden har lavet tunbøffen utallige gange, måtte vi opfinde opskriften efter hukommelsen hver gang. Men denne gang blev den så god, at jeg huskede at skrive ned med det samme. Så nu kan vi gentage successen – og det kan du også.
Smagfuldt tilbehør til en tunbøf
Tun er en solid fisk, en rigtig herrefisk, og med kapers og andre heftige sager, så smager en tunbøf sandelig også af noget!
Man kan altid diskutere, hvor stor en tunbøf skal være. Hvis du er vant til store bøffer, synes du sikkert, fiskehandleren har ret, når han vil sælge dig en, der er lige så stor som en herrehånd. Vi halverer dem, så vi kun får en halv hver, men supplerer med masser af tilbehør. Og en herregod marinade!
Stegetiden for en tunbøf er ganske kort. Og den er afgørende! Steger du for længe, får du en kedsommelig tør fisk, trist, grå og sej. Og det er synd! Så billig er tun jo heller ikke. Og når du nu bruger tid på at stå i køkkenet skal din tunbøf altså behandles ordentligt. Ikk!
Du kan også lave tunsteak på grill
Om sommeren er det oplagt at stege din tun på grill. Alt afhængigt af hvor rød du kan li’ den, giv den fra 1/2 – 2 minutter på hver side på en meget varm grill.
Er tun en bæredygtig fisk?
Du har måske hørt meget om, at tun bliver fanget på måder, vi ikke har lyst til at kende. Hvis du vil vide mere om, hvad du kan kigge efter for at få en nogenlunde bæredygtig tunbøf, så læs med her.
Så har jeg prøvet opskriften. 😋 Det smagte herligt, og var meget nemt at lave. 👍
Hej Karin, tak for det! Jeg må se, om jeg kan få taget et bedre billede 🙈 Men dejligt, du kunne bruge opskriften! Kh Bodil