Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Koldskål med tykmælk er den nemmeste hjemmelavede koldskål. Den smager helt, som den skal, og du kan sagtens få den luftig uden æg.

Hjemmelavet koldskål uden æg. Brug tykmælk i stedet

Faktisk ved jeg ikke, hvad æg skal i koldskål, når man bare kan lave koldskål med tykmælk. Tykmælken gør det samme for konsistensen som æggene – koldskålen bliver tyk og cremet, og det går så let som næsten ingenting.

Hvis du gerne vil have din koldskål lidt ekstra luftig, så brug din stavblender, når du mixer den. Så bobler den lystigt!

Tak til min kære søster, som vist var den, der præsenterede idéen for længe siden. Så var det slut med æggesnaps i min koldskål!

Hvad skal der til din koldskål?

Hjemmelavet koldskål – en sommerdessert – eller …

Vi skal ikke meget over 15 grader udenfor – bare det er solskin, er det koldskålsvejr. Men koldskål er så meget mere end dessert, ikke?

I hvert fald har den det med at forsvinde på de mest mærkelige tidspunkter. Lige efter arbejde. Til natmad. Og selvfølgelig til morgenmad og brunch.

Til morgenmad tager jeg den gerne bare med frisk frugt eller med havregryn, müsli, speltflakes eller hvad skabet nu gemmer af den slags morgenmadskrymmel.

Så mit bedste tip er: Lav en god stor portion.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Nem koldskål uden æg - med tykmælk

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 5 minutter

Du skal bruge:

  • 1 øko citron, skal af hele citronen og saft af den halve

  • 2 spsk sukker

  • 1/2 tsk vanillesukker

  • 1/2 liter tykmælk

  • 1 liter kærnemælk

Sådan gør du:

  1. Riv skallen af citronen fint, og pres saften af halvdelen.

  2. Pisk citron, sukker, vaniljesukker og tykmælk sammen, til sukkeret ikke længere knaser.

  3. Tilsæt kærnemælken, og bland godt.

  4. Servér med kammerjunkere – og frugt, som du har lyst.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Koldskål, der smager helt rigtigt!

Koldskål er noget af det nemmeste at lave. Og så alligevel ikke, for den er jo kun værd at lave, hvis den også smager godt!

Du kan jo købe koldskål, og det er måske endnu nemmere. Men problemet (for mig) er, at den ikke smager godt nok. For det meste er den for sød. Og jeg synes ikke, balancen mellem smagene spiller. Derfor laver jeg min egen, og balancen finder jeg mellem:

  • Flydende og cremet: Det er her, tykmælken kommer ind i billedet. Den cremer kærnemælken op til en virkelig lækker sag.
  • Sød og syrlig: Syren kommer både fra kærnemælk, tykmælk og citronsaft, så lidt sødme skal der til: Sukker og vaniljesukker, men ENDELIG ikke for meget.

Og så skal den have et lille strejf magi: Citronskal. Husk at købe en økologisk citron, så du ikke får alle mulige mystiske pesticider med i din koldskål.

Velbekomme!

Koldskål med tykmælk - nem koldskål

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Nem koldskål uden æg – med tykmælk

  1. Dejlig ret – har købt kærnemælk og citroner :-)
    Jeg plejer at give den en tur med stavblenderen, så skummer den lidt, ligesom når der er æg i, og eventuelle klumper i tykmælken forsvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.