Lykken er, når sommeren falder i maj og juni. For så har jeg alle gode undskyldninger for at lave koldskål med rabarber :-) Det forener sødt og frisk på smukkeste vis – og med ristet havregrynsknas er der kun ét at sige: Pas på maven!
Koldskål uden æg – den nemmeste!
I gamle dage var koldskål noget med at piske æg og sukker i evigheder for at få en luftig og tyk koldskål. Men ikke længere. Jeg bruger bare tykmælk og kærnemælk – en halv liter tykmælk til en liter kærnemælk, og så har jeg til 4 personer. Eller til flere dage, når vi bare er to. Faktisk spiser jeg gerne koldskål anytime – til morgenmad og som en lille snack sidst på dagen, for eksempel. Der spiser jeg den med en usødet mysli, så den bliver lidt sundere.
Koldskål med rabarber og knasende ristede havregryn
Her får du koldskålen med ristede havregryn, der knaser og smager fantastisk sammen med den syrlige koldskål.
Og ikke at forglemme – rabarber. På billedet kan du se de råsyltede rabarber (den søde variant), der er krudtet godt op med frisk ingefær. Du kan også vælge at lave bagte rabarber, som smelter blødt ind i koldskålen.
Selvfølgelig kan du også servere din koldskål med alverdens andre slags frisk frugt. Jordbær, hindbær, solbær eller ribs i sæsonen. Eller blåbær. Eller melon. Eller æbler, pærer, banan …
Forresten – hvis du er kammerjunkertypen, så tjek lige opskriften på klassiske kammerjunkere også. De er besværet værd, siger jeg bare.