Scan for at gå til opskrift
Koldskål med rabarber og havregrynsknas
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 20 minutter min
Hvis du vil servere med rabarber, kan du vælge:
- Råsyltede rabarber ()
- bagte rabarber ()
Til de ristede havregryn skal du bruge:
- 25 g smør
- 2 spsk sukker
- 50 g havregryn
- 25 g mandler
Til koldskålen skal du bruge:
- 1 citron (økologisk, skal og ca. 1 spsk saft)
- 2 spsk sukker
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ liter tykmælk
- 1 liter kærnemælk
Sådan laver du ristede havregryn til din koldskål:
Start med rabarberne. Her er de råsyltede, og her er de bagte.
Hak mandlerne groft. Smelt smørret på en pande ved middelvarme, og drys sukkeret over. Lad det simre lidt, og tilsæt så havregryn og mandler. Vend rundt, til det hele er gyldent. Du skal ikke lave andet imens, så kan de nemt brænde på.
Skrab det hele over på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
Du kan sagtens lave en større portion, hvis det er koldskålsæson. Bare opbevar de ristede havregryn i et glas eller en dåse med tætsluttende låg.
Sådan laver du koldskålen - uden æg:
Skyl citronen og riv skallen fint. Rør den godt sammen med citronsaft, tykmælk, sukker og vaniljesukker, til det ikke længere knaser i skålen. Tilsæt kærnemælken, og stil koldskålen i køleskabet.Tip: Du kan blende koldskålen med en stavblender, hvis du vil have en mere luftig koldskål.