Sukkerfri hjemmelavet mysli
Er du med på en sukkerfri morgenmad? Men elsker du yoghurt med mysli? Så har jeg et forslag: Lav din egen hjemmelavede mysli med masser af knas og fibre. Og med ekstra protein i form af nødder og kerner. Nul sukker (heller ikke ‘naturligt sukker’ som tørret frugt, honning etc. Det kan du tilsætte, hvis du synes).
Mæt uden cravings frem til frokost
For mig handler morgenmaden om, at jeg har brug for en stabil energi frem til frokost. Og her er en sød morgenmad bare ikke særlig nyttig. Frugt, brød, havregryn, sukker og søde morgenmadsprodukter sender desværre alle blodsukkeret på en rutchebanetur fra morgenstunden. Resultat: Jeg er råsulten to timer efter morgenmaden. Øv.
Så hvad gør du, hvis du nu elsker morgenmad med mysli?
- Du klæder den godt på med fedtstoffer. (Altså ikke skyr, sorry).
- Du undlader en sødet mysli (alle typer sukker gør det samme – om det er honning, sukker, sirup eller noget helt fjerde. Kun stevia undtaget).
- Du giver den gas med proteiner (youghurt er godt. Frø, kerner, nødder og nøddesmør er endnu bedre, og du kan selvfølgelig vælge lidt af det hele).
- Og kan du ikke undvære den søde smag, supplerer du med lidt frisk, hel frugt, som også kommer med fibre.