Go Back
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hjemmelavet mysli uden sukker

Sukkerfri mysli til din morgenmad

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 75 g smør (eller kokosolie)
  • 3 dl nødder (en mix af mandler og div. nødder)
  • 5 dl havregryn (grovvalsede)
  • 4 dl speltflager (evt. blandet med rugflager)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl hampefrø
  • ½ dl chiafrø
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl hørfrø
Prøv evt. også:
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Kokkens noter

Opbevar myslien i tætsluttende beholder, fx patentglas eller en condibøtte.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Smelt smør ved medium varme i en god stor gryde. Tag gryden af varmen.
  • Imens: Hak nødder og mandler groft.
  • Kom alle de øvrige ingredienser i gryden, og blandt godt.
  • Bred blandingen ud på to bageplader. Sæt dem i ovnen, og tænd på 150 grader. Sæt uret på 10 minutter. Vend rundt i myslien, og sæt uret igen på 5 minutter (måske mere, det kan du vurdere, når du vender rundt). Det hele skal være gyldent, inden du tager pladerne ud.
  • Lad müslien køle af.