Sprød, honningristet müsli med nødder, klar på en halv time – lyder det som noget, din morgenmad bliver glad for?
Her får du en simpel basisopskrift på granola. Selv om det er en honningristet granola, er den ikke så rasende sød. Hvis du gerne vil ha’ den sødere, kan du skrue lidt op for honningen.
Og! Så får du mine tips til, hvordan du kan variere granolaen og tilsætte nye spændende sager efter humør, smag og beholdning.
Nemt er det! Portionen tilbereder jeg i ovnen på to bageplader.
Før du rister din granola – prøv også …
Jeg har brugt meget enkle basisingredienser i min granola, men du kan sagtens freestyle. Her får du nogle forslag:
- I stedet for mandler og nødder kan du bruge alt fra usaltede peanuts til pecannødder, paranødder og usaltede pistacienødder, cashewnødder eller valnødder.
- I stedet for grove havregryn kan du bruge (eller delvist udskifte med) rugflager, speltflager, byggryn eller en købt blanding med forskellige gryn og flager.
- Chiafrø, sesamfrø, hampefrø, hørfrø – ekstra knas er velkomment.
- Foretrækker du olie frem for smør, så vælg en smagsneutral olie eller kokosolie
- Og foretrækker du en sirup frem for honning, kan du roligt gøre det.
Når granolaen er ristet – prøv også …
Jeg tænker, at nogen sikkert elsker tørret frugt i en granola, og det kan du bare tilsætte, når granolaen er ristet og afkølet. Prøv fx:
- Rosiner
- Soltørrede tranebær
- Dadler eller figner i tern
- Alverdens tørrede frugtblandinger, du kan købe med æble, ananas, mango, papaya osv.
- Og frysetørrede bær! Det kan også give granolaen lidt spræl i farven.
Granola med chokolade?
Jeg er ikke selv fan af kakao og chokolade i granola, men det må du gerne være. Sådan kan du tune granolaen til en chokoladegranola:
- Tilsæt 1-2 spsk kakaopulver (bagekakao) til havregrynsblandingen
- Og tilsæt 100-200 g hakket chokolade til granolaen, når den er kølet af.
Søger du andre idéer til morgenmad og brunch? Så er de her: