Er jeg den eneste, der synes, sandwichboller gerne må mætte?
Det var præcis tanken med de her quinoaboller. Quinoa har jo den fordel, at selvom det er en kornsort, har den en ret højt proteinindhold, og det giver en god mæthed. Og når jeg nu oftest spiser mine sandwichboller med vegetarisk fyld, er protein ikke helt ligegyldig.
Det fik mig til at fundere over, hvad jeg egentlig ønsker mig af mit frokostbrød … når det ikke er rugbrød …
Hvad skal der til gode sandwichboller?
Lige i dag så opskriften på en god sandwichbolle sådan ud:
- Den er ret flad – så den er til at bide over.
- Den er ok sund – selvom den også indeholder hvidt mel.
- Den er blød, så den er nem at bide i.
- Den er uden sukker (gælder altid!)
- Den er tæt i krummen.
- Den smager godt med mit yndlingsfyld (fx hummus og avocado)
- Den kan bages spontant med det, jeg for det meste har i huset.
- Den har et nogenlunde indhold af fibre.
- Den er nem eller hurtig at bage.
- Den er velegnet at fryse ned (og tage op igen).
- Og så mætter den!
Er quinoaboller kun til sandwich?
Jeg bruger mest mine quinoaboller i madpakken, men de er også virkelig gode til at lukke munden på sulten i ulvetimen. Eller som tilbehør til supper og andre gryderetter. Et godt madbrød.
Du kan selvfølgelig også bruge quinoabollen som en mættende burgerbolle. (Og hvis du ikke er til kød, så er der en supergod vegetardelle her).
Hej Bodil. Skal quinoaen vejes af før eller efter den er kogt?
Hej Heidi,
det er 150 g efter den er kogt :-) God fornøjelse med bageriet! (Og hvis du har for meget kogt quinoa, så bare brug den i fx en salat).
Kh Bodil
Kan bollerne fryses?
Hej Josefine – det kan de sagtens. I hvert fald 3-4 mdr. ved minus 18 grader.
Kh Bodil