Scan for at gå til opskrift
Quinoaboller med spinat – bløde sandwichboller
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet 2 timer t 18 minutter min
- 1 dl quinoa (rå)
- 1,5 dl vand
- salt (til quinoa)
- 150 g spinat
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 1 dl sesamfrø
- 12 g salt
- 500 g hvedemel
Hvis du alligevel koger quinoa, kan du koge en hel pose - så har du til andre retter og salater. Kogt quinoa holder sig også fint i fryseren nogle måneder.
Hvis du koger en hel pose: Du skal bruge 1,5 dl vand pr. dl rå quinoa, plus lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.
Start med at koge quinoa ca. 13 minutter. Køl lidt af.
Skyl spinaten og læg den i en skål. Hæld kogende vand over, og dryp spinaten af i en sigte. Pres vandet godt af, og hak den groft.
Bland vand, spinat, quinoa, gær, sesam og salt, til gæren er opløst. Tilsæt melet, og ælt dejen let igennem. Den er ret blød.
Dæk dejen til og lad den hæve 1 times tid på køkkenbordet.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem med god afstand på bagepapir – 8 på hvert stykke. Tryk bollerne ret flade. Pensl evt. med æg, og drys med sesamfrø. Lad dem hæve en halv times tid.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er helt varm, sæt bollerne ind (2 plader på én gang), og bag dem ca. 18 minutter, til de er gyldne.
Fyld sandwichbollerne godt op med alt det, du elsker. Se ideer nedenfor.