Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Quinoaboller med spinat - bløde sandwichboller

Quinoaboller med spinat – bløde sandwichboller

Antal 18 stk.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet 2 timer 18 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (rå)
  • 1,5 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 150 g spinat
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 dl sesamfrø
  • 12 g salt
  • 500 g hvedemel
Til pynt - kan udelades:
  • 1 æg
  • sesamfrø

Kokkens noter

Hvis du alligevel koger quinoa, kan du koge en hel pose - så har du til andre retter og salater. Kogt quinoa holder sig også fint i fryseren nogle måneder.
Hvis du koger en hel pose: Du skal bruge 1,5 dl vand pr. dl rå quinoa, plus lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at koge quinoa ca. 13 minutter. Køl lidt af.
  • Skyl spinaten og læg den i en skål. Hæld kogende vand over, og dryp spinaten af i en sigte. Pres vandet godt af, og hak den groft.
  • Bland vand, spinat, quinoa, gær, sesam og salt, til gæren er opløst. Tilsæt melet, og ælt dejen let igennem. Den er ret blød.
  • Dæk dejen til og lad den hæve 1 times tid på køkkenbordet.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem med god afstand på bagepapir – 8 på hvert stykke. Tryk bollerne ret flade. Pensl evt. med æg, og drys med sesamfrø. Lad dem hæve en halv times tid.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er helt varm, sæt bollerne ind (2 plader på én gang), og bag dem ca. 18 minutter, til de er gyldne.
  • Fyld sandwichbollerne godt op med alt det, du elsker. Se ideer nedenfor.