Har du droppet bøffen, men savner du burgeren? Så er en vegetarburger med selleribøf et godt svar.
En selleribøf er lækker vegetarisk aftensmad – med eller uden burgerbolle, og her får du forslag til begge dele.
Selleriburger på den gode måde
Når jeg nu skal være helt ærlig, så er jeg faktisk ikke burgertypen. Både på grund af det med kødet, og fordi jeg ikke er den store mayonnaiseentusiast. Og så er købte burgerboller for det meste en virkelig tam affære.
I min (snart lukkede Irma) fandt jeg Jalm&B’s brioche burgerbolle, og den er faktisk bagt, som jeg selv ville have gjort det. Med Thises økologiske smør. Med friske æg fra fritløbende høns. Og med en smag og en krumme, der næsten frister den til at ta’ den til morgenmad, bare sådan. Ristet.
Bollen har faktisk også vundet Politikens burgerbolletest.
Min selleribøf skulle lige opfindes først …
Nå, men egentlig kom jeg fra at kreere en lækker vegetarisk selleribøf. Jeg er helt klart til den slags, hvor man river sellerien og giver den godt med smag. En vegetarisk burgerbøf, om du vil. Så den fik cheddar, og det kan du også bruge i burgeren, hvis du laver sådan en.
Det særlige ved sådan en stor burgerbøf er, at den skal være til at håndtere på panden. Det dur ikke med sådan en lille rund frikadelle, og det kræver lidt ekstra af konsistensen, hvis den skal være stor og flad.
Det lykkedes, så – tada! – vegetarisk burger med selleribøf og avocadospread, here we go.
Tilbehør til selleribøf – uden bolle
Hvis du ikke har lyst en vegetarisk selleriburger, kan du forme farsen til lidt mindre selleribøffer og servere dem med noget andet tilbehør. Prøv fx
- Kartoffelfritter eller et helt græsk kartoffelfad
- Eller pasta med en genial soltørret tomatsauce
- Avocadospread (se i opskriften nedenfor) eller en anden dip
- En nem grøn salat eller en kålsalat
Tip! Lav selleribøfferne i forvejen
Opskriften giver 8 selleribøffer i burgerstørrelse. Hvis du tænker, de skal bruges til morgenburgere efter en lang aften i byen, er det en rigtig god idé at lave dem i forvejen. Frys dem ned, og ta’ dem op, du skal bruge. De er hurtigt varmet i ovnen, når du alligevel skal varme bollerne.