Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Vegetarburger med selleribøf

Har du droppet bøffen, men savner du burgeren? Så er en vegetarburger med selleribøf et godt svar – og her er der én ting, du aldrig må gå ned på: Burgerbollen.

Når jeg nu skal være helt ærlig, så er jeg faktisk ikke burgertypen. Både på grund af det med kødet, og fordi jeg ikke er den store mayonnaiseentusiast. Og så er købte burgerboller for det meste en virkelig tam affære.

Men der findes heldigvis undtagelser: Jalm&B’s brioche burgerbolle er nemlig bagt, som jeg selv ville have gjort det. Med Thises økologiske smør. Med friske æg fra fritløbende høns. Og med en smag og en krumme, der næsten frister den til at ta’ den til morgenmad, bare sådan. Ristet.

Bollen har faktisk også vundet Politikens burgerbolletest.

Min selleribøf skulle lige opfindes først …

Nå, men Jalm&B’s fine burgerbolle endte alligevel med at lægge brød til en burger, og til lejligheden satte jeg mig for at kreere en vegetarisk burgerbøf. En selleribøf, for nu at være helt nøjagtig, og den fik cheddar, gjorde den. For det skulle burgeren også ha’. Sammen med avocadospread og syltede rødløg, selvfølgelig.

Det særlige ved sådan en stor burgerbøf er, at den skal være til at håndtere på panden. Det dur ikke med sådan en lille rund frikadelle, og det kræver lidt ekstra af konsistensen, hvis den skal være stor og flad.

Det lykkedes, så – tada! – vegetarisk burger med selleribøf og avocadospread, here we go.

Tip! Lav selleribøfferne i forvejen

Opskriften giver 8 selleribøffer. Hvis du tænker, de skal bruges til morgenburgere efter en lang aften i byen, er det en rigtig god idé at lave dem i forvejen. Frys dem ned, og ta’ dem op, du skal bruge. De er hurtigt varmet i ovnen, når du alligevel skal varme bollerne.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetarburger med selleribøf

Aftensmad, Morgenmad og brunch

Rækker til: 8 selleribøffer

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Til 8 selleribøffer skal du bruge:

  • 250 g revet knoldselleri

  • 50 g bredbladet persille

  • 1 pillet løg i kvarte

  • 2 fed hvidløg i skiver

  • 1 ds kikærter, drænet

  • 1 æg

  • 2 spsk loppefrøskaller

  • 100 g fine havregryn

  • 75 g cheddar, revet

  • ½ dl solsikkekerner (kan udelades)

  • 3/4 tsk salt

  • friskkværnet peber

  • olie til stegning

Avocadospread til 2-3 personer:

  • 1 blød moden avocado

  • 1 dl yoghurt naturel

  • 1 lille fed hvidløg

  • salt

  • citronsaft

Burgerboller:

  • Jalm&B store brioche burgerboller, 1 til hver

Til fyld i øvrigt:

  • rucola eller andre babysalatblade

  • tomat

  • syltede rødløg

  • cheddarost

Sådan laver du selleribøffen:

  1. Rens knoldsellerien, og riv den groft. Der skal være ca. 250 g revet selleri.

  2. Kom alle ingredienser til selleribøffen i din foodprocessor og kør, til farsen er jævn. Lad den hvile 10 minutter.

  3. Form så 8 store, flade burgerbøffer på et skærebræt. Tjek, at de passer i størrelsen til burgerbollerne.

  4. Steg dem i rigeligt olivenolie ved mellemvarme, 5-6 minutter på hver side.

Sådan laver du avocadospreaden:

  1. Brug en stavblender eller en minihakker, og kør ingredienserne, til du har en jævn spread. Smag til med salt og citronsaft.

Sådan samler du burgeren:

  1. Læg en selleribøf til hver på et stykke bagepapir, og giv hver bøf 3 skiver frisk tomat, og læg en god skive cheddar ovenpå. Stik dem ind i ovnen ved 200 grader.

  2. Samtidig: Varm burgerbollerne i ovnen ved 200 grader ca. 3 minutter.

  3. Flæk bollerne, smør et godt lag avocadospread på nederste halvdel, og fordel friske babysalatblade på. Læg  selleribøffen med tomat og cheddar ovenpå. Top op med syltede rødløg, evt. resten af avocadospreaden og overen fra burgerbollen. Haps!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetarburger med selleribøf

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.